5%-vinterpromenad

I veckoslutet var det en dag som var så skön – en dag med en vinterpromenad, men bara 5% vinter ungefär för nästan allt har redan regnat bort!

Min familj är inte riktigt som alla andras, men nog som jättemånga andra familjer som inte riktigt hör till normen – vi är nämligen en familj med speciella behov som det heter. Det innebär att vi alltid måste planera och fundera och överväga, och se på vilket humör alla är för dagen och vara aktsamma på hur vi formulerar oss och vilket tonfall vi använder, och det är verkligen jättesällan som vi klarar av att göra nånting utanför hemmet tillsammans hela familjen utan att det händer nåt som gör att det blir mer eller mindre kaos. Tidigare vintrar har vi varit ut och gått en hel del, men då har det funnits snö som har distraherat. Nu är det så lite snö ute, så det blir att hitta på annat att distrahera med. Och tänk, det gick! vi hade en jätteskön vinterpromenad, en sån där som ökar på serotoninhalten i hjärnan (jag håller på och läser några nya böcker om hjärnan och barnuppfostran!) precis sådär som man vill ha det, med alla på gott humör!

051 (2)

När vi startade på morgonen regnade det. Observera makens paraply… man har ju såklart paraplyn med eget namn på, höm höm!

(det finns en butikskedja i Danmark som heter Bahne, som ibland säljer saker med namnet på)

070

Vi gick på café och jag drack en god kopp te. Sånt skall inte underskattas! En god kopp te – det är livet det!

081

Sen kom solen fram över vår mysiga lilla stad

083

Café Hallonblad är ett av våra favoritcaféer

085

så skönt med vårvintersol och fina nya jackor!

089

Vår lilla stads lilla centrum. Än så länge. Det känns som att centrum håller på och förflyttar sig lite grann nu igen. Från början låg centrum förresten ungefär där som vårt hus är.

139

Så här kan man göra om man fuskpromenerar lite grann – låta mamman i familjen (som ännu var lite svag efter sjukdomsveckan) ha med sig stora cykeln, som rymmer alla extra kläder och grejs som behövs! Sen kan somliga mammor cykla lite grann och promenera lite grann, och cykeln är så fullproppad så ingen unge ryms dit och åka hur dom än gnäller…!

119

Vi såg lite häftig is i skogen så den måste undersökas närmare!

123Det är ju nog lite häftigt med sån här is som rinner ner från bergsväggar tycker vi allihopa

140

Lite snöbollar plockade vi med oss också. Dom hette Gulle och Gullan eller nåt sånt

162

”Marry me, baby!” – två Krista Siegfrieds fans som skrålar så hela Malmen hör det

145

Ja, det  var minsann en skön promenad det!

Det behövs tydligen inte mer än det här att underhålla mej nuförtiden! Fördelen med att vara inomhus flera veckor: man är tacksam redan bara man får komma ut en sväng, och framför allt så blir jag så himla glad över hur duktiga ungarna var och orkade gå långa vägar utan att klaga alltför mycket! Jag samlar på stjärnstunder, det här var en sån!

…det är förresten aningen kontrast mellan årets vinterpromenader och fjolårets. Vi har inte varit ut på isen en enda gång denna vinter, och vintergäcken har redan  tittat upp!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Låter som en skön promenad

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *