Hur man skriver kommentarer och annat praktiskt om bloggen inklusive statistik

Idag tänkte jag berätta lite mer om hur man skriver kommentarer på bloggen och sånt – såg nämligen att ett av dom mest lästa inläggen är just ett sånt inlägg här på bloggen, men det inlägget inte så aktuellt längre sen jag gjorde om designen på bloggen. Dags för en uppdatering, med andra ord!foljamedbloggen

Uppe i balken finns länkar till Bloglovin, Pinterest, Instagram och RSS. Bloglovin är ett sätt att följa med bloggar. Enkelt att använda, bra speciellt för dom som inte följer med hundratals bloggar, men ändå vill ha ett enkelt verktyg som visar när det dyker upp ett nytt inlägg. RSS är min rss-feed, och kan användas  t ex om man läser bloggar i Feedly, som är ett jättebra verktyg om man följer med massor av bloggar (typ 100 och uppåt).  Både Bloglovin och Feedly rekommenderar andra bloggar åt en som liknar dom man själv lagt till, så det är ett bra sätt att hitta nya spännande bloggar.

Pinterest är en virtuell anslagstavla där man både själv kan spara bilder och kolla in andras anslagstavlor. Jag har lagt en länk till min Pinterest så du kan följa med vad jag ”pinnar” om du vill. Själv följer jag med alla möjliga spännande personer, vilket gör att mitt Pinterestflöde hela tiden ändrar sig. Det är min inrednings- och pysseltidning det!

foljamedbloggen2

Under headern finns några rubriker som man också kan klicka på. Där har jag länkat till några av dom mest populära kategorierna här på bloggen plus en sida där jag lite berättar om mej själv och tanken bakom bloggen.

skrivakommentarer10

Jag har valt att enbart ha dom två första inläggen i sin helhet på första sidan, så om du vill läsa ikapp kan du scrolla neråt och klicka på [Fortsätt läsa] så kan du läsa hela inlägget. Har du många inlägg att läsa ikapp så går det att klicka på ”Next page” nere till höger så kommer det fram fler inlägg.

Det går också bra att använda kalendern och kategorierna och ordmolnet om man vill läsa inlägg från en specifik period eller ett visst ämne.

skrivakommentarer1

Vill man skriva en kommentar på ett inlägg så klickar man där som det står [antal] Comments, dvs 1 comments i just det här exemplet. Då kommer man direkt ner till kommentarsfältet där man kan skriva sin kommentar

skrivakommentarer2

Man skriver sin kommentar i kommentarsfältet, och om det är första gången man skriver en kommentar på den här bloggen så skall man också skriva in sin mailadress (som bara jag ser). Sen kan man skriva kommentarer i fortsättningen utan att behöva uppge alla dom uppgifterna.

Vill man svara på någon annans kommentar så kan man klicka på ”Svara”-knappen – då dyker kommentaren upp aningen infälld så att det går lättare att se att den är ett svar på en kommentar.

 

skrivakommentarer11

Om ingen ännu har kommenterat på inlägget så står det ”Leave a comment”. Då är det bara att klicka på just den  texten och så kommer man till kommentarsrutan.

 

skrivakommentarer6

Ibland vill man leta upp ett visst inlägg och då har jag fixat dit en liten ruta i hörnet där man kan leta bland alla inlägg. Skriv in din söktext i rutan och tryck på ”Search”. Jag använder mej själv av den här funktionen när jag behöver leta upp ett gammalt inlägg, t ex när jag skall länka till det eller behöver ett visst recept.

skrivakommentarer4

Man kan också klicka på dom flesta av dom små bilderna i bloggens marginal och komma till olika inlägg. Man kommer t ex till barnrumsinläggen om man klickar på barnrumsbilden osv.

 

skrivakommentarer5

När man skriver kommentarer kan man också uppge sin blogg eller hemsida om man har en sån. Då blir ens namn färgat turkost, precis som alla länkar här på bloggen. Om du vill kolla vad nån person har för en spännande blogg så klicka på personens namn alltså!

 

skrivakommentarer7

I hörnet av inläggen finns en facebookgilla-knapp. Den får du jättegärna trycka på och visa att du gillade inlägget!

skrivakommentarer8

Om du vill kan du också dela med dej av inlägget på facebook. Det dyker upp en ruta som du kan skriva i, och så klickar du på ”Post to Facebook” så dyker det upp i ditt facebookflöde. Av nån anledning funkar det här inte på alla mobiler har jag märkt. Maken tipsade att i så fall kan man högerklicka på inläggets adressrad och välja menyn i appen man läser via (om man har samsung alltså, jag vet inte hur det funkar på ipoddar och sånt) och sen välja dela, och välja facebook.

Man kan alltid välja en adressrad till vilket inlägg som helst på vilken blogg som helst och kopiera det och sen lägga in det manuellt på facebook om man vill tipsa om nåt särskilt. Den metoden funkar på alla datorer, pekplattor och mobiler.

skrivakommentarer9

Längst ner i balken har jag några länkar till ett par ställen som jag har medlemskap i (fast fabriken skall jag ta bort – den funkar inte längre). I mitten finns min CC-licens (man får låna bilder från bloggen utan lov, men man skall alltid länka tillbaks hit!) och till höger en grej som jag har där bara på skoj – där går det nämligen att se hur många som är samtidigt och läser inne på bloggen!

 

Mina mest lästa inlägg är

Lampskärm med pärlor (nästan 19 000 views, inga kommentarer eller gilla!)

Armband av Hama-pärlor

Om att inte bry sig (& jag utmanar mina egna gränser!)

Att göra själv/DIY – en sida där jag har samlat lite av alla olika pyssel jag gjort, och som behöver uppdateras, fy på mej!

Superenkla julpynt med Washitejp

27. maj – porslin

A visit from the U.K. – när vi hade besök av Jo och hennes fotografer. Jättekul!

Gratis att ladda ner – har inte gjort nåt nytt på länge, men det är på gång!

Pärlpyssel

ja och så då hur man skriver kommentarer, som fått överlägset mest views (ca 20 000)

 

Det var dom mest lästa blogginläggen sett över hela bloggens livstid det. Den senaste veckan så har en del av dom samma inläggen varit dom mest lästa, men också en del andra som t ex den om avokadopastan (4059 views), En  grej som jag är bra på, saker jag vill göra innan jag dör, att resa eller inte resa, och flätad lampskärm.

…vilket får mej att tro att det kanske är en massa bots som åker runt på min blogg och lämnar spår, för alla i den här statistiken är knappast personer. I snitt har jag runt 500 bloggläsare om dagen – ett steg vidare mot mitt mål känner jag! När jag började var mitt mål 100 läsare om dagen, nästa mål var 100 fasta läsare om dagen (fasta läsare är såna som varit in och läst tidigare) och nu är mitt nästa mål 200 fasta läsare – det är långt kvar till det än, trots 500 som tittar in varje dag, och en del av det är att jag misstänker att en stor del av mitt ”läsarantal” är sökrobotar och spamrobotar…  Supertråkigt, för man vill ju hellre ha riktiga mänskor som kommer in och lämnar riktiga avtryck i form av riktiga kommentarer och gillande.

Tidigare läsarfavoriten ”Om hur det gick till när vi fick våra barn” har tydligen åkt ner från 10-i-topp-listan!

Om jag lite försöker analysera statistiken så ger inlägg om mitt utseende (eksem och selfies) många besök, en del pysselinlägg ger jättemånga hits och andra inte alls, rasisminlägg klart färre hits och en del såna där inlägg där jag spekulerar sådär mellanmycket hits, ungefär som rasisminläggen.  Vilket väl måste betyda att alla besöken på bloggen ändå inte är av bots, om inte det är bots som specifikt letar efter vissa inlägg såklart?

Och varför sitter jag här och spekulerar i statistik såhär öppet på bloggen? Tja, det kan man fråga sig – det frågar jag mej! men jag tänkte att äh, mitt mål är att vara öppen med saker och ting och jag kan lika gärna vara öppen med det här också, för vad har jag att förlora på det? kanske mer att vinna faktiskt, för har jag riktigt tur så kanske nån snäll bloggare därute tar och länkar till mej så jag får liiite fler besök…! (och får öppnat ännu en champagneflaska – maken och jag har en deal om champagne vid 100 fler fasta läsare!) Jag måste ju såklart jobba för det jag också, och jag skall göra mitt bästa för att försöka ge nåt slags intressant innehåll som gör att du, kära läsare, kommer tillbaks och läser här fler gånger! och kommenterar, och gillar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *