Om självporträtt & jättebra dovereklamer

Det här med självporträtt är intressant tycker jag, intressant både för att det är en konstform som är erkänd och samtidigt för att dess moderna variant, selfien, blir så nedrackad ibland.

självporträtt januari 2014

Idag när jag äntligen har möjlighet till det (fin kamera och fjärrutlösare!) så testade jag att ta några självporträtt med stora kameran på stativ. Det var rätt så kul det också!

Jag satt igår och filosoferade om det här med självporträtt och skrev på facebook åt en kompis att en del av inspirationen till det också kom från den här Dove-reklamen:

Den är definitivt sevärd! Säger nånting om kvinnor och deras syn på sitt eget utseende.

Jag såg att Dove också hade ett slags selfieprojekt på gång, och idag råkade Anna faktiskt tipsa om just den grejen! Vi är tydligen många som tänker på dom här sakerna just nu.

Det väcker tankar, detta faktum att det är man själv som tar bilder på sig själv och visar upp dem.

 

P.S. När jag fotar till Instagram använder jag mej av min Nokia Lumia (vlket förresten är anledningen till att jag ibland skriver på engelska på Instagram, funkar inte med å, ä, ö) och Instagraph, och filtren har jag via en gratisapp som heter Lomogram

4 kommentarer

  1. Den var intressant, den borde alla se och få en ny bild av OSS som tar selfies. För kunde ju int låta bli idag 😉
    Tack för tipset med filtren..vissteinte om lomogram.

  2. Åh vilken fin bild på dig & jättebra reklam!! Så himla sant som sagt i den reklamen- skall läggas på minne <3! Ha en skön kväll*

  3. Hvor er du bare smuk og hvor er det utroligt at se alle dine helt forskellige selvportrætter. Det er ligesom om der bor mange forskellige kvinder inden i dig.

  4. Pingback:kunde int låta bli | Vardagspärlor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *