Allergivänliga julblommor

Det är inte så lätt att vara allergiker så här års! Speciellt inte om man är allergisk mot hyacinter och julgranar, som tycks finnas lite överallt. När jag var liten och inte hade allergier älskade jag doften av hyacinter! Min far var allergisk, så alla hyacinter han fick via jobbet samlades i mitt rum och det var som att bo mitt inne i en julparfymflaska! Sen blev jag allergisk och  tål inte såna här juldofter, men det finns ju andra dofter (som pepparkaka eller stjärnanis till exempel), och framför allt en hel massa fina blommor som funkar som julblommor dom också.

003 Det här är en blomma som jag fick som julblomma ifjol. Då hade den en massa glitter och snö på sig, men det hade slitits bort under året. Den har verkligen vuxit sig stor på bara ett år och stortrivdes i trädgården i somras!

222 Jag gjorde om den till en julblomma igen med lim och konstgjord snö och lite glitter. Praktiskt att kunna återanvända julblommor på det här sättet!

061 (2)

Bomullskvistarna hänger också med sen ifjol. Perfekt gåbortpresent till en allergiker det här också.  105

Det finns blommor med mer färg också, både traditionella julstjärnor och amaryllisar och såna här läckra cyklamen

109

Min favoritjulblomma är nog ändå julrosen! Så vacker till jul inomhus, och vacker i trädgården på våren!

One Reply to “Allergivänliga julblommor”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *