Gratis julklappstips för skärgårdsbor

Jag var en sväng förbi biblioteket idag och där såg jag det här smarta julklappstipset:

WP_20131217_001

 

Biblioteken i gamla Pargas, storPargas och Kimitiön erbjuder möjligheten att ge en läsupplevelse i julklapp. Man lånar en bok eller fler, sen pakteteras boken in och så har man en gratis julklapp till sin vän! Biblioteken bjuder dessutom på extra lånetid så att julklappens återlämningsdag är den 24 januari 2014 oberoende av när man lånar den.

 

Jättebra tips tycker jag som älskar både bibliotek och böcker och om att tipsa om bra böcker åt andra! Plus att det minsann är både en miljövänlig och ekonomisk julklapp som alla har råd med.

UPPDATERING: jag hade min vana trogen, lyckats kopiera en text och ändra om den lite grann och liksom lite missat med årtalet… 2014 skulle det stå i texten! (jag skrev 2011 av nån anledning…) Lite som när jag gjorde sånghäften ifjol när vi hade en sångstund: ”Julen 2013” skrev jag, trots att det ju var 2012… Nå, dom gick att återanvända i år igen!  Tack Helén för att du märkte tryckfelet!

4 kommentarer

 1. Hej,
  det var ett trevligt initiativ av biblioteket.
  Men det var en konstig återlämningstid, 2011?
  Det blev nog lite fel där.
  Hälsningar
  Helén

 2. smart idé… en sådan julklapp skulle jag kunna tänka mej!

 3. Oj, det lät ju bra!! Skall se om jag kunde kirra en sån gåva åt någon, kanske mammsen min?!

 4. Vilken otroligt bra idé! Skall tipsa biblioteket här hemma om det till nästa år. Kramar Liza

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *