Julmarknad på Gamla Malmen 2013

Så var det då äntligen dags för en av dom roligaste dagarna på året – julmarknaden på Gamla Malmen!

347

Vi hade i år igen sällskap av Kamomilla och hennes man, och det var så skoj att dom var med oss och sålde

022Dom var minsann på bra humör hela marknaden!

019

 När dom inte stod och pussades sålde dom världens godaste knäckebröd – Janne är en hejare på att baka bröd kan jag berätta, och hans knäckebröd tog slut i år igen, så om du nästa år känner för att inhandla lite supergott knäckebröd lönar det sig att vara ute i god tid!

Sen tog maken några bilder på mej och Kamomilla, här tycker jag det är på sin plats med en lite knäpp nostalgisk julsång, så varsågod Bing Crosby!:

 

289

290

Ninette & KamomillaVi har alltid kul när vi ses!

…bra kläder hade jag förresten, för pälsen värmde bra i kylan! Kamomilla och resten av försäljningsgänget (dvs makarna) värmde sig bra dom också, med sin glögg med mera!

319

Vi sålde slut alla Hello Kitty-pepparkakor och nästan alla huspepparkakor

323 Makens brunsviger hade också strykande åtgång. Han börjar ha sina stammisar som kommer och köper den varje år – den är supergod om man gillar wienerbröd!

339 Jag hann gå runt på marknaden och lite kolla vad andra också höll på med och ett reportage om det hittar du på Gamlamalmenbloggen

398Sen gjorde jag som många andra och avslutade marknaden med julkonsert i Pargas kyrka. Det var verkligen en fin konsert! Solisten Heidi Gräsbäck sjöng fantastiskt bra, och både damkören och manskören sjöng så vackert så man riktigt fick julstämning. Konserten avslutades först med Händels mäktiga Halleluja som fick gåshuden att resa sig! Allra sist blev det allsång, Hosianna, som var helt underbar att få delta i för full hals! Maken och barnen råkade komma till kyrkan lagom till sista sångerna och hörde ut hur hela kyrkan sjöng med i Hosianna. Mäktigt!

P.S. Jag tog och filmade en av manskörens julsånger, Heinillä Härkien, som också finns med på deras nya julskiva. Den kan du lyssna på här på youtube (eller jultube som jag skrev av misstag!)

En kommentar

  1. Jultube!!! Vad härligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *