Hemmaspa på gång

017Såhär när det börjar närma sig vinter med stormsteg, så börjar det kännas tomt i badrumshyllan. Vi badar mer och mer och det är så lyxigt att ha i lite badsalt eller badbomber i badvattnet tycker jag, och jag är så glad att jag äntligen fattade hur enkelt man kan göra sina egna spagrejer! Den här gången blev det badbomber åt barnen, sockerskrubb och så tre olika sorts badsalt åt mej själv. Ett badsalt färgade jag rosa (med livsmedelsfärg), använde mej av en blandning av både grovt havssalt och magnesiumsulftat (epsomsalt) och hade i lite eterisk olja (granatäpple) och torkade rosenblad. Det andra badsaltet blev med eterisk lavendel och lavendelblommor från Tiger (tack för tipset Caroline!), och den tredje fick sig lite doftoljor den också, men jag minns inte vad jag hade i – får bli en överraskning helt enkelt!

Alla dom här grejerna gjorde jag för hemmabruk, för vi känner knappt nån som har badkar som vi brukar ge julklappar åt, men annars är det här perfekta julklappar tycker jag. Får väl ta och tipsa ungarna om att sånt här kan dom fixa åt sin mamma i julklapp om dom känner för att ge henne nåt…!

4 kommentarer

  1. vilka härliga grejer… och så fint det ser ut där det står!

  2. Jag har inget badkar, MEN fotbad tar jag lite nu och då…. :o) Bikarbonat är väldigt uppmjukande så här ska göras ”bomber” för fotbad. Tack för tipset!!

  3. Så läckra!! Välgörande för kropp och själ!! Man får ju en himla lusta att göra själv 🙂

  4. Den där sockerskrubben har jag tänkt så länge att jag skulle testa, men det har som inte blivit av. Bra när vänner fyller år så man tar sig i kragen och gör det där pysslet som man har tänkt sig. Skrubben var mycket uppskattad så tack för receptet 🙂 Kramar Liza

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *