Pepparkakshusplaner

För ett tag sen efterlyste jag pepparkakshusinspiration, och jag fick jättemånga jättebra förslag! Precis alla var såna som jag kunde tänka mej skulle bli jättefina i pepparkaka. Nu är problemet bara att gallra ner det till ett projekt som jag förhoppningsvis får inspiration för i år…

www.familjenbahne.com

Jag satte mej ner och gjorde min egen lilla ”moodboard” med förslagen, och hittills lutar jag främst mot att göra några stycken tittskåp, en bil plus husvagn, ett slott eller ett skohus, eller rentav Kalle & chokladfabriken (med chokladvattenfall!). Jag gillade verkligen alla förslagen, men när jag tänkte efter lite grann så insåg jag att jag i år inte orkar baka nåt med alltför många delar, så pariserhjulet och broarna föll bort bara av den anledningen. Föreningshuset, speciellt ett sånt som brinner, hade varit kul! skulle ha sett speciellt kul sen när man rev det också, men jag kände att jag inte orkar fixa nåt med specifika proportioner utan hellre nåt på frihand så jag slipper räkna centimetrar och vinklar alltför mycket.

Ungarna röstade genast på husvagnen (som jag tänker skall innehålla en massa godis!) och slottet, själv kan jag fortfarande inte bestämma mej! allt skulle vara så himla kul att göra i pepparkaka, så jag tror jag får gallra bort enligt det som är krångligast eller har flest delar.

www.familjenbahne.com

Min egentliga moodboard samlar jag på Pinterest. Här letar jag inspiration till både husmodeller och färger och tekniker. En del pepparkaksbagare kan minsann det där med att få ett pepparkakshus att se inbjudande och lockande ut!

Har du några fler förslag på pepparkakshusidéer så tar jag gärna emot! Det är redan november, så det börjar bli dags för mej att gå igång med mitt pepparkakshus om jag skall hinna bli klar till jul. Det är det allra bästa med november – att baka pepparkakshus, och längta efter julen!

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

3 kommentarer

  1. Ska bli kul att se det färdiga resultatet! Jag nöjer mig med en liten stuga som jag stansar ut från en färdig mall. Haha.
    Kram Mia

  2. Så spännande! Tänker mig att göra en bake-along, vill också novembermysa! Mums!
    Angående husvagn, läser du Attic24? Lucy har en sån söt en full med virkade härligheter.

    • Tant Ninette

      jo, den bloggen känner jag till, men hade helt missat hennes husvagn – måste genast kolla! tack för tipset!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *