Vår superhärliga trädkoja!

010

När jag var liten var en av mina högsta drömmar att ha en trädkoja (och ett riktigt slott, med massor av juveler och godis! mina drömmar var på lite olika nivåer om man säger det så…) – varje gång nån klättrade upp en trädkoja i en film så väckte det såna känslor inom mej – tänk, ett eget litet hus i ett träd där man fick göra precis vad man ville! När vi sen flyttade hit och det här trädet skulle sågas ner så var det perfekta läget att uppfylla barndomsdrömmen, men åt en av mina ungar i stället för mej själv – jag är bara på besök ibland, mest och hämtar Kalle Ankor eller nåt gott att äta och så myser ungarna själva där i trädkojan.

013 (2)

Den här kojan byggde vi så att storebrorsan skulle ha en lugn plats i trädgården där han kunde vara i fred från småsyskonen. Småsyskon kan vara en riktig pest ibland! så han skulle få en egen vrå där han kunde vara helt i fred.

020

Vi har med flit satt upp en repstege så man måste vara tillräckligt stor för att använda en sån för att kunna komma upp i trädkojan. Vilket småsyskonen nu börjar vara, nu när storebrorsan också är okej med att dom är uppe i kojan ibland. Själv har jag himla svårt att klättra upp i kojan – jag är verkligen ingen atlet!

027

Inne i kojan finns det två stora madrasser som man kan ligga på och läsa tidningar eller spela spel eller leka med plastdjur. Jag har sagt åt ungarna att dom får rita och måla på väggarna om dom vill, men hittills finns här bara det här söta handavtrycket. Dom är (tack och lov, kanske?!) inte lika intresserade av att måla på väggarna som jag, helt klart!

034

Utanför det ena fönstret fixade vi en blomlåda med snurriga blommor som snurrar när det blåser.

037

Under kojan hänger en rund gunga som är helt underbar att ligga i och bara läsa en bok eller titta på trädgården – en av mina favoritplatser i  trädgården, fast den här får jag strida om med ungarna!

Storebrorsans främsta önskemål gällande kojan var att det skulle vara en djungel utanför, och det har vi minsann åstadkommit! Mysigt värre är det i det här hörnet av trädgården.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Heeeeelt fantastiskt! Hoppas ni vinner!!!

  2. Lycka till i tävlingen!

  3. Vilken get-away. Jag skulle gärna ha en sådan själv så vuxen som jag är. Varför är det bara ungar som får göra roligar saker liksom:)

  4. Vilken fantastisk trädkoja! Visade den för mina barn som nu bestämt hävdar att de måste ha en precis likadan! Håller tummarna för att ni vinner! Liza

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *