Usamimi – kaninöron

 

I det här huset gillar vi hårpynt och när jag hörde talas om dom japanska kaninöronhårbanden så kände jag genast att det här var nåt för oss!

Usamimi är kaninöron på japanska, och det är det man kallar scarfer som är klippta och sydda så att när man har dom på huvudet så ser dom lite ut som kaninöron. Man kan göra dom på en massa olika sätt,  t ex såhär eller såhär. Jag använde mej av den här videon på youtube för mina usamimin.

usamimi - kaninöronJag gjorde flera varianter, en med långa kaninöron

usamimi - kaninöronSen en med lite kortare kaninöron

usamimi - kaninöronoch så en med riktigt korta.

Dottern modellade snällt och vi tyckte hon var jättefin i sina kaninöron, men av nån anledning så är hemmasydda grejer inte så jättepopulära hemma hos oss, så dom här fina kaninöronen har legat oanvända i skåpet sen dess. Jag tänkte att äh, jag kan väl gå med dom själv då! (eller vem försöker jag lura egentligen? jag älskar ju att klä ut mej och ha fina hårpynt jag också så tanken fanns nog lite med helt från början! eller mycket)

usamimi - kaninöron

 Så här stod jag sen i mitt kök och var jättenöjd över att äntligen ha egna kaninöron!

Det blev tummen ner från övriga familjen som tycker mamman redan är konstig nog utan att hon behöver gå runt bland folk och se ut som en kanin! men en bild till bloggen blev det i alla fall, alltid något!

5 kommentarer

  1. Ni var fina i dem bägge två! Vad synd att hon inte använder dem längre, men vad kul att du gör det! 🙂

  2. Hurra för konstiga mammor och för barn som vågar säga till! Tänker att du kan fälla ner öronen i nacken och se både ”normal” ut samt själv veta att du är en hemlig kanin…:-)

  3. Jag tycker att både den lilla och den stora är ursnygga i sina kaninöron

  4. jag tycker att de är jättesöta… sådana skulle jag gärna knåpa ihop, om jag får lite tid över!

  5. Va gulliga, och N är ju bara så himla söt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *