Ärvda saker & loppisfynd

Ninettes kök

Köket har fått sig en pytteliten makeover. Jag har nämligen äntligen hittat nåt att ersätta våra gamla röda lampor med – det här gänget fina gamla ärvda lampor!

ärvda lampor

Dom här lamporna tillhörde en gammal dam som lite hörde till släkten sådär på hedersbasis. När jag var liten passades jag av henne ett par gånger och jag minns hur spännande jag tyckte att hennes hem var med en massa parfymflaskor som jag fick rada och en syrénberså som man kunde gömma sig. Ett sånt där hem som verkligen kittlade fantasin. Nu har jag fått ärva några av hennes saker och det gör mej glad att minnas henne när jag ser på dom.

venedigpryl

Lite här och var i vårt hus skymtar man nu små glimtar av K, små fina prydnadssaker och små virkade dukar och så härliga underbara lampor.

tiara

Det har dykt upp en del loppisfynd här hemma också den senaste tiden, bland annat den här tiaran som en av ungarna hittade för en liten peng. Att gå på loppis är bara så superkul! Speciellt kul om man bara råkar vika av på en loppis och så visar det sig vara världens ställe med massor med fynd och man får sig liksom en ”high” för att man känner att man  gjort världens fynd – precis så skall en loppis vara, när den är som bäst. Vare sig man kommer hem med bakluckan full med grejer eller inte.

giraff

Den här giraffen dök upp under ett loppisbesök. Det är en sån där giraff som typ ”alla” släpade med sig på flygplanet från Sydafrika, men inte vi för vi hade händerna fulla med bebisar och inte plats för giraffer i carry on-bagaget. I stället råkade vi ha tur nu flera år senare och hitta den här stackars giraffen som nån inte alls uppskattade på en loppis, och slapp helt allt det där kånkandet av giraffer från Afrika-grejen. Handgjord från Zimbabwe är den, en souvenir som nån hade tröttnat på till vår fördel.

fina kinesiska koppar av Lena

I matsalsfönstret står en överraskningspresent – fyra söta små kinesiska koppar som Lena skickade åt mej! Dom låg på en loppis och bara skrek ”Ninette” – jajamen, det gjorde dom! Tusen tack Lena, jag blev så glad så du anar inte!

matsalsstilleben

 

Jag gillar verkligen vår inredning som är en mix av ärvt, loppis och Ikea precis sådär som många andras hem i inredningstidningarna, så mycket så att man kan tala om det som en trend, men det skiter jag i för om det är nåt vårt hem är så är det just personligt och byggt av våra egna minnen och preferenser. Sen må det råka vara mode för tillfället med personliga hem, men att ett sånt fenomen är mode – vad kan vara bättre än det? Då får vi ju alla möjlighet att hela tiden besöka unika hem som motsvarar deras ägare, som tar tillvara på det förgånga och är sparsamma och som genom det tänker på framtiden. Hem som är till för att ta kontakt med andra mänskor, inte stänga ut.

8 Replies to “Ärvda saker & loppisfynd”

 1. Sandra

  Mode o mode, ert hem är hur som helst unikt. Det är så annorlunda att tv och böcker vill ha er med så ni kan vara stolta! Men jepp, en shiraff per resa för oss, så vi har en hel stor, en litet med halv nos och ett öra och en noshörning isten.

  Reply
 2. Lena

  Trend, jo definitivt verkar det vara det. Tänk att man fick testa på att vara trendig också, det var nånting nytt 🙂

  Jag måste säga att jag fullständigt tröttnat på allt (nåja, det mesta) som heter Ikea och gör vad jag kan för att av-Ikea vårt hem. Jag känner att jag är ganska långt på väg och njuter mer av hemmet dag för dag!

  De där lamporna du fått är bara SÅ snygga! Och ser ut att passa himla bra in hos er!

  Reply
 3. Tyg och otyg

  Grejen är ju att många av de så kallade personliga hemmen man ser i inredningstidningar och på bloggar, faktiskt är påfallande lika varandra. Men ert hem känns verkligen personligt i ordets rätta bemärkelse!
  Den där vita ”flygande tefats-lampan” lade jag märke till i ett inlägg häromdagen också och blev lite avundsjuk på. Det kan vara en av de snyggaste lampor jag någonsin sett faktiskt! Extra roligt när den har en historia och goda minnen förknippade med sig.

  Reply
 4. Persilja

  Underbara bilder. Tack för titten! Och det där med personliga hem tror jag är en ”trend” som kommer att stanna bland alla dem som eventuellt anammat det bara för att det är en trend, de blir fast. Vi andra som alltid inrett med gammalt och ärvt och eget hittepå kan nog heller aldrig ändra oss. Det är inte inredning, det är en livsstil. Alla som provar kan ju omöjligt gå tillbaka till någon annan ”stil”. Kan jag knappast tro. :)Kram!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *