Alliumfrön

 

Det börjar redan bli dags att torka en del frön inför nästa år, hjälp vad den här sommaren har gått fort! Alliumfrön

I växthuset finns dom första alliumfröna på tork. Jag tog några fröstänglar och drog loss fröna och största delen flög ner på tidningen jag hade tänkt mej, men resten flög lite hit och dit i växthuset så nu har vi svarta prickar lite överallt!

Alliumfrön

Dom här fröna skall jag snart så, och sen om några år eller så så har vi många fler alliumblommor här i trädgården. Jag sår dom i krukor som sen får stå i trädgården tills plantorna är tillräckligt stora att planetas ut. Annars är det risk att jag rensar bort dom av misstag – dom ser nämligen ut som små grässtrån dom första årena. Men sen när dom väl blommar – då är dom minsann en prydnad för både trädgården och vardagsrummet!

Andra frön som jag grejar med just nu är dom botaniska tulpanerna vars frön börjar vara mogna nu. Såna vill jag jättegärna ha fler av, så det känns härligt att man kan föröka dom med deras egna frön!

2 Replies to “Alliumfrön”

 1. Emma Berggren

  Hej! Hur gör du med krukorna på vintern? Tar du in dem? Vill också ha fler allium! !

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Hejsan! Jag gräver ner krukorna i trädgården på nåt halvskuggigt ställe, och sen får dom sköta sig själv! superenkelt – det enda som behövs är att man kommer ihåg vad man har i krukorna och orkar vänta några år på sina blommor.

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *