Växthus

När vi köpte hus så var ett av önskemålen att det skulle finnas en trädgård med plats för ett växthus. Vi hade sån himla tur som hittade ett hus och en gård som uppfyllde (nästan) alla våra önskningar! Växthuset är precis så härligt som jag drömde 105

Här odlar jag basilika så mycket jag bara hinner. Jag skördar den alltid nu och då och gör pesto på den eller fryser in. Sen har vi egen basilika till tomatsoppor och annat hela vintern lång.

098 (2)

Utanför växthuset har vi en liten sittplats där vi sitter och äter middag soliga dagar. Eller vattenmelon mycket soliga och varma dagar! Praktiskt och bra, speciellt eftersom komposterna befinner sig bara nån meter härifrån så det är bara att slänga melonskalen i dom när man är klar.

099

Växthusgolvet består av gamla tegel från kakelugnen som vi rev i vardagsrummet. Ger en helt speciell känsla  tycker jag. Plus återvinning är alltid bra!

114

här slår jag mej ner ibland med en kopp te och beundrar mina tomatblommor och väntar på att dom skall bli härliga gula tomater!

P.S. Visste du att gula tomater oftast är sötare än dom röda? Dom har en lägre syrahalt än röda tomater, vilket gör att dom smakar syndigt sött!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Låter så mysigt med växthuset och allt du odlar där. Samt att golvet var från den gamla kakelugnen, gillas.

    Ha en fortsatt skön midsommarhelg
    // Lissen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *