Kungen och Silvia

I mitt tycke kan man inte ha ett äkta tanthus om man inte har en bild av Kungen och Silvia på väggen. Och en plåtask ananaskarameller.

Kungens och Silvias förlovningsporträtt hängde alltid på väggen hemma hos min gammelmormor och det var bara såååå fint tyckte jag. Hon bjöd oss på ananaskarameller, hårda och egentligen inte alls goda, men det var ju godis så man tackade inte nej! För mej är det här ren nostalgi, sånt som jag blir glad av.

Blev inspirerad av Underbara Clara att göra en strösselhylla, men så hade vi inte nån sån hylla hemma som jag ville ha, så än så länge är några av strösselburkarna hopklämda i den här lilla hyllfunderingen. Planen är att ha flera strösselhyllor – smart grej, så slipper man ha dom i lådor och ta plats, och så kan dom pynta upp köket i stället och kanske inspirera till lite bakning ibland.

Plåtburken är också den fylld med strössel. Köpte den på missionsboden för några cent. Figuren till höger om det unga paret är en tokolosh, ett slags sydafrikanskt troll som vi köpte när vi var i Sydafrika för  tre år sen. Kungen och Silvia är i bra sällskap!

3 kommentarer

  1. Vad gulligt. Själv är jag lite engelsk verkar det som. Hade Prince Charles på wc-dörren i min studielägenhet och i London köpte jag en gammal plåtburk med engelska rojaliteter.

  2. Pingback:Hos mormor del två | Tedags hos Tant Ninette

  3. Pingback:Strösselhylla | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *