Påskpyssel: fågelbo av gamla trådar och spetsar

Så var det dags för lite påskpyssel på Fabriken. Mitt påskpyssel är en verklig återanvändningsgrej – ett fågelbo av gamla trådar och spetsar.

131Jag fick häromdagen en hel hög med gamla spolar fulla med gamla trådar. Fina trådar, men rätt så sköra och gick inte att använda till nånting längre. Spolarna är helt underbara btw, jag har redan virat upp en massa sidenband på dom, dom kommer att vara så fina i min nya pysselhörna! Jag virade loss trådarna från spolarna och sen fixade jag om dom till fågelbo.

141Fågelboet gjorde jag på samma sätt som jag gjorde min spetslampa. Jag tejpade fast en uppblåst ballong på ett glas och sen limmade jag fast trådar och spets på ballongen.

157

När limmet hade torkat spräckte jag ballongen och pillade bort den från fågelboet. Sen fyllde jag fågelboet med lite extra trådar så det skulle bli härligt mysigt för mina påskägg.

150Kul att få använda upp gamla trådar och gamla spetsrester tycker jag!

159Här på bilden bor det bara några rosa stenägg i fågelboet, men dom har redan fått flytta ut och blivit ersatta av lite mer glittriga ägg.

Jag gillar glitter och färg och bohemiska grejer! Om du som hittat hit via Fabriken förväntar dej vitt och svart och stramt och sparsamt så har du kommit till fel plats – här är betoningen i stället det som Frida på Trendenser kallar för ”bohemiskt hejochhå” (vad nu sen det betyder och antyder. I mina öron låter det lite nedvärderande). Som jag ser det finns det plats för fler inredningar än bara vitt med svarta inslag – i själva verket finns det plats för precis lika många inredningsstilar som det finns mänskor tycker jag! Jag gillar att läsa inredningsbloggar, både såna som har samma inredningssmak som jag och såna som inte har det. Det är där man blir mest inspirerad – när nån kommer med nån idé som man inte har tänkt på tidigare, och det är svårt att hitta nåt genuint nytt om man bara omger sig med ja-sägare.

167Det var mitt mest konservativa påskpynt det.

Vill du se på fler påskpynt så får du gärna surfa vidare här på min blogg och kategorin påsk och så finns det en hel hög med inlägg på Fabriken.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

13 kommentarer

  1. Det ser ju jättemysigt ut för de små äggen!
    Superfin turkos färg på bordet det var!
    Kram

  2. Vilken härlig idé! Ha en fin dag !kram elin

  3. Jag håller med om att det låter lite nedvärderande. Jaja, alla har sin smak och personligen föredrar jag bohemiskt hejochhå framför svartvita bloggar som alla visar ”samma typ av annorlunda saker”. 🙂

  4. Nej tack och lov för folk som vågar vara sig själva och inte bara vara sig själva men på samma sätt som alla andra. Men ju mera inre kaos, desto stramare yttre funkar för mig. Därför känner jag den inre harmonin då jag ser bilder från ert hem. Tänkte inte påskpynta i år men nu blev jag inspirerad i alla fall. Vad tycker du man kan använda i stället för gamla trådar?

    • Tant Ninette

      Trådarna var ganska knepiga på sina ställen faktiskt, så jag tror det går lättare om man använder t ex tygband eller tygbitar och spetsar såklart. Spetsar är som gjorda för nåt sånt här! (måste kolla om jag har några tygrester som skulle behöva bli fågelbo- nu blev jag riktigt ivrig på idén!)

  5. Härlig färgkombination mot bordet. Lite som att fylla skålen med tomtens sk-ägg ;))

  6. Fiffigt och fint!

  7. Det var ett sött litet bo =)

  8. fint… det ser mysigt ut där i ägget!

  9. Hej där! Sitter just nu – denna tidiga fredagsmorgon och ”plöjer igenom” alla fina ägginlägg 😉 hos Fabriken. Du är nummer 13 i ordningen och jag ville bara säga att ditt bidrag är det första som jag känt ett behov av att kommentera (hittills).

    Gillar verkligen ditt lilla spetsiga trassliga återanvända fågelbo! Och krukan bredvid ser inte så dum ut den heller.

    ”Alla vill ha samma typ av annorlunda saker och vara lite udda på ett likadant sätt…” eller om det är likadant vis? Det är ju Wille Crafoord vetja!

    Tack för fin påskinspiration!
    /helena

  10. Vilket underbart fågelbo du gjort….:)))
    Jag gillar oxå massor av färg för det gör mig glad…Färgen du har på ditt bord har jag på mitt v-rumsbord…Snyggt som attans är det….:))))

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *