Virkningskväll

Ibland har jag lite extra tur och då träffar jag det här gänget med pysselivriga mammor för en kväll med pyssel av nåt slag och en massa ”snarvel” (skitsnack). Sånt behövs minsann ibland!

Ikväll var det dags för oss att lära oss virka, eller lära ut att virka.

En del var totala nybörjare, andra lite mer längre hunna, alla hade vi kul och virkade eller stickade. Jag hade tänkt att jag kanske skulle lära mej sticka, men så kom jag på att äh, jag överlåter det åt maken – han får bli en sån där sexig man som stickar han också! plus om jag lär mej sticka så lär jag få sticka sockor till lust och leda, så mycket bättre att han lär sig den grejen tycker jag.

I stället fick jag lära mej ett nytt sätt att fästa trådar. Att jag inte har kunnat det förr! Det hade sparat så mycket tid. Nå, har en tredjedel kvar av min nya filt så jag får testa tekniken på dom lapparna.

Här är några av mina lappar som väntar på att bli en filt. Så himla kul att göra såna här filtar! och så himla kul att träffa alla pysselmammor igen.

Tusen tack för ikväll Sarah, och Åsa, Linda & Caroline!

5 kommentarer

  1. Du var då snabb med ett inlägg =). Alltid lika roligt med ”mammaträff”. Tack Sarah!
    Nu sitter jag här i och läser i din bok och märker att jag glömt hälften av vad ni sa. Tur att du kommer och hälsar på i morgon 🙂

  2. Vad mysihgt det ser ut att ni har. Skulle också gärna lära mig fästa ändarna på ett bättre sätt 🙂

  3. Låter roligt! Går det att beskriva här på bloggen hur man fäster trådarna? Jag håller på att virka ett dagtäcke åt Anni o. blir tokig på alla lösa trådar!

  4. Jag vill också veta detta nya sätt att fästa trådar 🙂

    Ett blogginlägg om detta önskas 🙂

  5. Vad trevligt det låter! Roligt att handarbeta och snarvla med sina vänner!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *