Hudkrämspluppar

Jag råkade över ett recept på hudkrämsstänger och det såg så lätt ut så det måste jag testa. Efter lite googlande hittade jag massor med såna recept, och alla var lika enkla: 1 del bivax, en del flytande olja och en del fast fett. Några recept hade t o m 2 delar fasta fett till 1 del bivax.

Jag tog vad jag hade hemma, i mitt fall bivax, mandelolja och kokosfett.

Hudkrämspluppar:

1 del bivax

1 del mandelolja (eller annan flytande olja som är  bra för huden)

1 del kokosfett

Smält alltsamman över vattenbad och blanda väl. Häll upp blandningen i silikonformar och låt stå och stelna ett par  timmar – över natten. Kläm ur hudkrämsplupparna ur silikonformarna och förvara i en burk i rumstemperatur. När du ska använda hudkrämen är det bara att ta en plupp och värma den i händerna så smälter oljorna.

Superenkelt och kul att göra, och på det här sättet kan jag lämna hudkrämen framme så barnen kan ta av den när dom behöver utan att riskera ha hela huset nersmetat med flytande hudkräm. Eller smeta ner varandra. Det har hänt nån gång nämligen!

3 kommentarer

  1. Vilka söta hudkrämspluppar. Hoppas de fungerar bra =)

  2. Vad praktiskt! Själv är jag allergisk för bivax tyvärr 🙁

  3. Oj vad söta! Ska lägga det bakom örat! Väldigt bra att ha med på resa säkert också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *