Eget läppfett

Det här är en sån där grej igen som man tänker att varför har jag inte kommit på det här tidigare? Varför tog det så många år innan jag kom på hur kul det var med eget läppfett!

Urenkelt, och verkligen kul att känna att man har gjort sitt eget läppfett!

Jag fick igår en försändelse med tvålmaterial inklusive lite bivax som jag tänkte göra bland annat läppfett av. Efter lite surfande runt och kollande på diverse recept, så gjorde jag ett läppfett av dom ingredienser vi hade hemma.

Läppfett:

1 tsk bivax

1/2 tsk sheasmör

3 tsk mandelolja

och några droppar rosmarinolja

Jag satte allt utom doftoljan i en liten skål som går att använda i mikrougnen. In i mikron i 30 sek, ut och röra om och så i mikron igen tills allt hade smultit och blandats ordentligt. Sen hade jag i några droppar rosmarinolja och rörde om och så hällde jag upp fettet på en burk.

Jag hade ingen E-vitamin hemma så det här läppfettet håller sig bäst i kylskåpet. Nu skall jag bara fixa fram några fina små burkar så skall här massproduceras! ja, eller mass och mass, jag kommer att göra några små satser så alla i familjen har varsin liten burk och sen är det bara att göra mer när dom tar slut.

Att göra eget läppfett tog bara några minuter, men det är ingen hejd på hur glad jag blir av det och nöjd över att ha gjort eget sådant! Vill man ha lite färg i sitt läppfett är det bara att ha i lite läppstift (man kan riva lite läppstift med rivjärn och ha med i fettsmeten).

Perfekt gåbort gåva till nån som gillar sånt här tänker jag, eller varför inte pysselsysselsättning när man har ett pysselkalas eller möhippa eller barnkalas eller nåt? Nästa gång skall barnen definitivt få vara med och fixa egna läppfett, för det här var så enkelt så det kan nog dom fixa också! Det enda man behöver kunna är att mäta upp lite ingredienser och sen trycka igång mikrougnen och röra om i skålen.

9 kommentarer

 1. Låter som en supersak att göra själv och säkert mycket nyttigare än dom som köps i butiken. Vilken fin ny header du har. Gillar tekoppen som hårband 🙂

 2. ja, det här borde man ju testa =)

 3. Jag måste nog ta tag i det där! Varifrån har du beställt material?

 4. Jag blir så sugen att prova alla dessa saker du gör. Känns så naturligt och man vet vad som är i det. Tittar jag på innehållsförteckningen i vanlig bodylotion blir jag förskräckt över allt konstigt det innehåller!
  Ska det verkligen vara i mikron i 30 minuter? Menar du sekunder?

  • Tant Ninette

   nämen hemska saker – hade jag skrivit minuter?? tur att du såg det och sade till! Sekunder skulle det vara såklart, har ändrat i texten nu, tack tack tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *