Lavendeltvål

Så var det dags för lite tvål igen. Den förra tvålen är redan nästan slut, så det var verkligen på tiden att jag gjorde en ny sats.

Den här gången testade jag att ha i lavendel, och jag tänkte inte alls efter utan lade lavendeln i ett lager i bottnen på formen och tänkte att den blir sådär fint dekorativ och doftande på tvålens ovansida. Sen gjorde jag ett totalt nybörjarmisstag – jag använde mej av ugnstorkningmetoden, dvs hettade upp massan till 80 grader. Inte så snyggt med lavendel som har värmts upp kan jag berätta! Hade funkat mycket bättre om jag blandat in lavendeln i själva tvålmassan, men för hemmabruk funkar det okej ändå tänker jag.

Jag gjorde tvålen på samma sätt som förra gången. Vill du också göra tvål så kolla in mitt tvålinlägg och länkarna där. Jag gillar verkligen den här Cold Process Oven Processed-metoden, men måste bli bättre på att tänka igenom saker och ting och inte bara kasta mej ut i dom! Färgningen av tvålen funkade bra den här gången. Jag använde mej av medicinskt kol och färgade två gråa nyanser. Sen när jag skulle hälla i den andra nyansen i den första så blev jag avbruten och bara slängde i massan, så det blev verkligen inga snygga mönster! Men helt okej nybörjartvål tycker jag själv ändå. Kommer att funka hur bra som helst, även om den inte ser så snygg ut som jag hade planerat.

Nu skall jag iväg och hämta ett paket från posten – har beställt mer tvål- och krämingredienser! Det är så himla kul att göra tvål och krämer och hemmaspagrejer – det bästa med tvålmakandet är nog när man skär upp bitarna. Det blir en överraskning att se hur tvålen ser ut på insidan, och så känns det himla tillfredsställande att ha gjort sin alldeles egen tvål!

En kommentar

  1. Du är duktig du som orkar fixa och greja. Tvålen ser nästan ut som godis =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *