Bodybutter med jojobaolja

Vår bodybutter tog slut under julen, så det var dags att göra en ny sats. Vi smörjer in hela familjen med den här krämen och det känns bra att man själv kan bestämma vilka ingredienser som skall i den, speciellt för mej som inte tål alla möjliga tillsatsämnen plus inte vill att ungarna får i sig onödiga tillsatsämnen.

Bodybutter-receptet hittar du i det här inlägget. Den här gången hade jag i lite ekologisk jojobaolja som vi köpte på Etsy. Den blev massor mycket billigare att köpa över nätet från USA, trots att den fastnade i tullen och vi måste betala lite extra. Nu ser jag fram emot att både göra egna tvålar, bodybutter och så testa på Sandras hudkräm (hittar inte direktlänk, men bloggen finns här), och ha i både ekologisk jojobaolja och sheasmör (vi brukar köpa från Inkuto). Måste skaffa dom sista ingredienserna bara, sen skall här fixas och testas nya hudkrämer!

Dom här två burkarna är bara för eget bruk så jag hade på en helt vanlig etikett så inte nån hungrig unge eller pappa skulle få för sig att det var vispad grädde eller nåt i dom och käka upp allt – det är alltid i en risk i det här hushållet! Tyg och otyg gjorde bodybutter och gav bort i julklapp – gå in på hennes blogg så ser du hur fina burkar hon gjorde till sina krämer. Mina etiketter är defintivt latmansvarianten!

4 kommentarer

  1. Oh sånt gillar jag också att göra! Just nu skulle jag vilja ha ett bra recept på en fotvårdskräm. Ska starta upp min fotvårdsklinik och det skulle vara kul att ha en egengjord kräm att använda på kunderna. Kanske du har något tips?

  2. Tack för länk! Dina burkar blev ju också fina och frågan är ju hur snygga mina kommer att förbli när man tagit i dem med fettiga fingrar några gånger. 🙂

  3. Härligt med egenjord! Jag använder köpes med kokosdoft som jag älskar doften av.
    Men du, de där etiketterna var ju snygga. skulle jag gjort till mig själv hade det bara varit en tejpbit med nedklottrat innehåll. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *