Några bilder från Gamla Malmen på vintern

Idag ska jag visa lite ljug och lite sant för dej.

Först lite ljug, för så här mycket snö har vi definitivt inte nu längre!:

Huset som gumman med sparkstöttingen åker förbi är det som idag kallas gamla kommunalstugan och som när jag var liten var bibliotek.

När jag var liten var det alltså här man lånade böcker. Gissa hur kul det var för en liten tjej som tydligen redan då gillade att stirra på hus att få sin fantasi matad ytterligare i just detta hus! Nuförtiden är här mest utställningar och sånt, men i övre våningen finns konstskolan som brukar pynta sina fönster så fint ibland.

Såhär mysigt har vi det alltså i våra kvarter på vintern – det ser ut som från en sagobok! Den nya gärdesgården ser så fin ut med snö på sig, och alla husfärger framträder så fint mot all snö.

Vår stadsdel heter alltså Gamla Malmen. Malmen hette den förr, men sen byggde man ett nytt centrum så då fick det här heta Gamla Malmen. Ordet malmen kommer från ett gammalt svenskt ord som betyder sand, och sand – det är nåt som finns här i mängder! På vissa gårdar består jorden av nästan bara sand. Vår egna gård ligger på gränsen av det som var malm och det som var sjö, så vi har både stråk av sand och stråk av lera.

Just nu har vi vinter och det har regnat och sen frusit igen, och jag tänker att jag borde ha grävt upp lite av all den där sanden och haft i ett ämbar så jag kunde gå och slänga det ut på isen… Nå, nästa vinter sen, det tar tid att bo in sig i ett hus tänker jag!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 kommentarer

  1. marlene ehrling

    I det biblioteket lånade jag Enid Blytons Fem-böcker när jag var liten. Vilka minnen jag får utifrån dina bilder. Kram

  2. Å ett rosa bibliotek!!!!!! Hade ju hängt där jämt. Hängde ändå jämt på vårt bibliotek som var ett fyrkantigt funkishus. 😉

  3. Hei hei!:)
    …og godt nytt år!:)

    …koselige bilder og tekst!
    Særlig forelsket jeg meg i det rosa huset…tidligere bibliotek..fantastisk!!:)

    Ønsker deg en flott søndag videre!
    Klem fra meg

  4. Skulle gärna ta tillbaka snön, ivarjefall för en tid. Vår fina ”bibba”

  5. Så fina färgglada bilder! Ser ju rätt mysigt ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *