Juldukning

Så var det dags för Fabrikstema igen – dukning. Jag gör med dukningen som med julklapparna – det ska gå fort – så jag har det mesta förberett så när vi sen skall ha en bjudning så är det bara att plocka fram allt ur lådorna och vips har man det julfint.

Som bas har jag antingen en grön duk (krossad sammet från Jysk) eller ett par vita mönstrade dukar. Ovanpå duken lägger jag en löpare och nytt för i år är en röd löpare som jag sydde av schweschwe-tyg köpt i Sydafrika. Känns lite extra varmt i hjärtat att ha en del av Sydafrika med på julbordet!

Sen är det bara att duka med våra vita tallrikar och höga glas, en hel hög med pepparkakshus detta år och så en massa ljus. Mina föräldrar kom förbi med en ask gamla plasttomtar från när jag var liten och dom passade perfekt till pepparkakshusen så nu får dom också stå där på bordet. Servetterna rullar jag bara enkelt ihop och har en serviettring till dom eller så viker jag dom som på bilden och lägger på en liten kvist med glittrig järnek och röda bär.

Enkelt och stämningsfullt.

Wow, sa barnen när dom såg in i matsalen, så det impade i varje fall på dom!

Det känns bra att fixa det lite fint så här när det riktigt skall kännas att det är fest. Oberoende om det bara är vi själva hemma eller om vi har gäster så försöker vi fixa det extra fint då när det är en festdag, och så klär vi oss alla i lite finare kläder och tänder ljusen och försöker ha en fin stund tillsammans. Det behöver inte vara krångligt att göra det mer festligt – det räcker med några konstgjorda järnekskvistar och ett par billiga dukar och lite ljus, och det står ingenstans att man inte får återanvända bordsdekorationen år efter år, så jag kör det här så länge som jag inte har tid att fixa nåt annat. Huvudsaken är att  det känns festligt och att vi har en härlig kväll tillsammans!

8 kommentarer

  1. jag gillar också att göra extra fint när det är fest, även om det är enkelt och inte så dyrt. Mysigt kan det ju bli iallafall!

  2. Hvor hyggeligt, vil ikke have noget imod at være gæst ved dig 😀

  3. Förstår barnens reaktion 🙂 Jättefint och julmysigt! Liza

  4. Jätte fint blev det =)

  5. Vad fint
    God fortsättning!

    Kram

  6. Lite extra piff kan göra pyttipannan verka som gormet mat 😉 Man bord duka fint och piffa till vardagen lite oftare, blir lite roligare så 🙂

  7. God fortsättning! Enkelt är oftast bäst 🙂 Jag tycker också om att göra det lite fint och mysigt när det är fest, fast i år blev det inget fixande själv, för vi fick sätta oss till dukade bord alla tre helgdagar 🙂 Många kramar

  8. Snyggt! och så ”du” 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *