Sen var det jul

Vi började julafton med lite nissegröt och klejner och pulkaåkning. Sen var det dags för julbön i kyrkan.

Vi har tur och råkar bo närmast ett stenkast från kyrkan, så vi slapp hela parkeringshallojet.

Honnörsgarde vid minnesstenen över dem som stupade i kriget. Kriget är fortfarande levande i minnet hos många här i Finland, och dom stupade hedras vid alla såna här tillfällen.

Inne i kyrkan placerade vi oss uppe på läktaren

Jag undrar om jag nånsin vänjer mej vid att psalmerna har blivit moderniserade! När jag gick i skola så sjöng vi psalmer vid varje morgonsamling, dvs 3 ggr i veckan. När vi skulle lära oss sy sydde vi ett fodral till vår egen psalmbok, och det där med psalmer var verkligen nåt man kunde och kunde utantill. Av himmels höjd heter det ju, och stor fröjd är det som ängeln kommer med! (åt I dessutom och inte ni! samma I som finns kvar i danskan)

Catta hade tydligen tråkigt på läktaren 1876 – eller så är det en nyare historieförfalskning, men lite kul att tänka att nån har suttit här på 1800-talet och lämnat en hälsning!

Sen hem i snövädret

Hemma hade vi en mysig julafton med lite väl spända barn som väntade på julklappar. Vi hade tur och jultomten kom rätt tidigt med paket, så dom små kunde läggas i vanlig tid. Jag och äldsta sonen satt uppe och såg färdigt den danska julkalendern, Julestjerner. Så mysigt!

På kyrkogården glänste det fint av alla tända ljus

Fin julaftonskväll!

Hoppas du har en fortsatt god jul!

2 kommentarer

  1. ”Stor fröjd I skolen höra få, det bören I grant akta på”… Jojo, rätt ska va rätt. 🙂 Jag förstår tanken med att modernisera psalmerna, men de är ju ändå svåra. Så varför inte låta dem vara så ålderdomliga som de är. Vi sjunger ju inte så många sånger som är flera hundra år gamla, man kunde ju se dem som ett sätt att bevara de gamla formuleringarna.

  2. Ni verkar ha haft en mysig jul.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *