Julklappsinslagning

Dagens fabrikstema är paketinslagning – nånting som jag var mästare på när jag var runt 20 och inte hade nåt annat bättre för mej! Sen dess gäller att det ska gå fort och det ska vara enkelt. Såhär fuskar jag för att göra det riktigt lätt för mej:

Jag har en hel hylla med band stående i min hobbyhörna, precis bredvid mitt bord.

I ett par stora tunnor står en massa paketpapper som jag samlat på mej under åren.

Sen är det bara att snabbt paketera in gåvorna, slänga på nåt  band och en etikett. För att vara riktigt snabb har jag färdiga klistermärke-etiketter som jag skriver namnen på. Sen fort iväg med klapparna till mitt hemliga låsta förråd så inte ungarna ser dom!

För att göra lite finare paket åt en del (läs:vuxna) så har jag ett tjockare papper från panduro och sidenband och lägger kanske på en dekoration. Jag har alltid en låda med dekorationer i min hobbyhörna – det går minsann fort sen att göra fina paket när man har allt till hands! Mitt tips nr 1 är alltså: skaffa en hörna om det går, och ha allt till hands där året om så slipper du en massa stress! vi bodde tidigare i en liten lägenhet och det var sånt sjå alltid när man skulle göra ett paket – banden fanns ett ställe, pappren ett annat och etiketterna ett tredje. Sax och penna har jag också alltid i min hobbyhörna, så det är bara att slå sig ner vid bordet och slå in ett paket när man har tid till det.

Sen nån gång när jag är pensionär eller nåt kanske jag börjar göra extra fina paket igen, men som det är nu är jag jättenöjd att det blir paket alls!

Jag är helt säker på att du hittar tips på finare paket på Fabriken idag!

2 kommentarer

  1. OJ så mycket pysselsaker du har
    Så mycket härlig inspiration på Fabriken idag!

    Ha en mysig kväll!

    Kram

  2. Mina paket går också fort att slå in, det är ett måste. Det är ju så mycket man ska hinna med 😉 Jag gör som du, de vuxna får lite mer välarbetade paket.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *