Tygtryck med indisk stämpel

Har haft några indiska trästämplar liggande i några år nu, och nu var det äntligen dags att inviga en av dom. För ett tag sen hittade jag den här videon på youtube (via Wren Handmade) som visar hur dom tillverkar såna här stämplar och hur dom används. Såg också ett inlägg om såna här stämplar på Style Court. Det var den kick jag behövde för att komma igång med mitt eget stämplande!

Sen är jag ju fullständig tygtrycksnybörjare så jag började med att göra ett stort misstag – jag glömde att stryka tyget! Bad mistake, men jag var så ivrig så jag glömde helt enkelt bort det (plus att jag inte tål att stryka så jag brukar alltid glömma bort allt som har med stryklod att göra. Förutom om det gäller pärlplattor 🙂 )

Färgen jag använde var vanlig tygtrycksfärg, lila. Tygen fick jag av min snälla svärmor och dom färgade jag i maskinen häromdagen. Vi ska fixa om på sovrummet nu när ungarna har fått egna rum och flyttat ut ur sovrummet. Vi tänker oss aubergine-färger, men det blev nu vad det blev när jag färgade i maskinen. Jag gillar lila och knallrosa nyanser och maken också, så det kommer nog att bli bra!

Stämpeln är bara så fin! det fanns rester av guldfärg på den, skulle vara kul att se det tyg som har tryckts med den.

Såhär blev det att se ut ungefär. Mönstret blev olika för varje gång, men det gör inget – det är fint ändå!

5 kommentarer

  1. Vad fint! Kan föreställa mig det i ett sovrum. Minns då vi tryckte tyg på Peffan och att jag tyckte det var jätteroligt, men sen dess har det inte blivit av.

  2. Åh du fixar o står i! Jag blir alltid så glad när jag kikar in här! 🙂

  3. Jättefint!
    Var har du köpt dina indiska stämplar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *