Pysselstafetten: Kaninöron av piprensare

Så var det dags för mej att ta över stafettpinnen från Henriettas pyssel som igår visade hur man virkar en blomstergirlang, och Pysseldags hos Ida som visade hur man gör en påskkrans. Idag visar också Pyssligheter hur man gör fina fjärilar.

Idag skall jag visa hur man kan göra superenkla kaninöron av piprensare och ett diadem.

Du behöver 4 st piprensare i två olika färger och ett diadem. Ta en piprensare, böj den på mitten och fäst den lite på sidan av diademet. Tänj ut sidorna på piprensaren så att det formas ett kaninöra. Gör samma sak på nytt på andra sidan av diademet.

Rosetten kan man göra av  två piprensare i en annan färg. Böj den ena till en cirkel och fäst ändorna i varandra. Tryck ihop cirkeln på mitten. Ta den andra piprensaren och vik den dubbel.

Sen virar du den dubbla piprensaren runt rosetten. Vira inte helt spänt fast i rosetten om du vill att mittdelen skall vara lite sådär ”tecknadseriebullig”. Vira ett par varv runt. Justera rosetten så den blir fin på alla håll och kanter.

Sista varvet virar du också runt diademet och fäster på så sätt rosetten i diademet.

Sen är det bara att vara fin kanin i påsk!

Med eller utan rosett.

Det var det från mej idag – nu skall jag iväg och hjälpa påskharen!

Imorgon är det dags för Lopplisa och Fru Djurbergs galleri att visa några påskpyssel

Gå in på Pysselstafetten så kan du se hela listan på alla som deltagit hittills och som ännu är kvar. Där finns massor av påsk- och vårtips!

 

9 Replies to “Pysselstafetten: Kaninöron av piprensare”

 1. Stina / Sagolikt Pyssel

  Vad snygga ni blev! Snabbt och bra ifall det blir ett plötsligt kaninöronsbehov, vilket det ju faktiskt kan bli om man kombinerar Barnfamilj och Påsk. 😀 (Vuxen + Påsk + Kaninöron är ju faktiskt ännu roligare. 😀 )
  Kram!

  Reply
 2. Helena, The Swenglish Home

  Men åh! Vilka härliga pyssel du visar! Dessa kaninöron är ju SÅ geniala och visar verkligen att man med lite genialisk kreativitet kan få till klockrena och enkla pyssel!

  Gillar dina pärlringar med pippifåglar som hänger i ett inlägg lite längre ner. Små färg-och glädjeexplosioner i fönstret!

  Tack för din rara hälsning hos mig!

  Hälsningar,
  Helena

  Reply
 3. Pingback: Påskrisfåglar till pysselstafetten | lopplisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *