Pimpade näsdukar

Som jag skrev i förra inlägget så kör vi pappersfritt så gott det går, och vi använder alltid  tygnäsdukar. Det sliter mindre på både miljön och på näsan, och så har man plötsligt en bra personlig grej att ge som present !

Barnen har fåttt ge näsdukar åt varandra och föräldrarna i julklapp och som presenter, och det har varit en hit. Jag låtit  barnen gå loss på några näsdukar med textilpennor och vips har dom skapat nånting helt eget som åtminstone föräldrarna uppskattar jättemycket 🙂

Tygnäsdukar finns ofta att köpa på herravdelningen i klädaffärerna, eller i  storköp. Textilpennor hittar man i hobbyaffärer, t ex i Sinooperi.

8 Replies to “Pimpade näsdukar”

 1. Caroline

  Oj vilken bra idé!! Får vänta tills lillgrabben kan måla/rita med pennorna istället för att käka dem 😉 Men detta var en kul och miljövänlig idé – me like*

  Reply
 2. Ann-Christine

  Tack, tack! Ja, vi är riktigt nöjda med spisen och vi har ju faktiskt sett fram emot att få den på plats i över fem (!) år. Det känns ju verkligen lite mera ”back-to-basics” att koka över eld 😉
  Det som ännu saknas är avställningsytorna på sidorna och så ska jag ha en stång på väggen att hänga upp diverse prylar på. Såg också nu på bilderna att knoppen till ugnsluckan saknas ännu, hihihi!
  Ha det gott!

  Reply
 3. Sandra

  Det var ju en jättebra idé! Men då jag har snuva går det åt minst ett helt tjockt paket men pappersnäsdukar, så undrar hur många tygisar man borde ladda med så…

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Det går åt många många näsdukar hemma hos oss, men dom håller också jättelänge! jag använder fortf min morfars gamla näsdukar, så det är inte som man sliter upp dom i första taget. Dom tar inte mycket plats i tvättkorgen heller, och så sliter dom mindre på näsan tycker jag som alltid hade röd näsa av alla pappersnäsdukar när jag gick i högstadiet innan jag fick min första tygnäsduk av min morfar. Vi har ett paket pappersnäsdukar i ett skåp i hallen för gäster, men annars har vi en hel hög tygnäsdukar i en låda som ungarna har lärt att använda.

   Reply
   • Sandra

    Kul att du fortfarande har morfars gamla näsdukar – då blir ju varje snytning lite historisk 🙂 Jag har några sparade från barndomen, då fick jag små vackra med brodyrer och spets av släktingar som var utomlands. Undrar var de är… har en från Brasilien t.o.m. Ska försöka hitta dem nu.

    Reply
 4. Kamomilla

  Ibland undrar jag hur det kan finnas så mycket fina ideer i dig! Jag menar, man tycker ju det skulle ta slut nån gång- men nej, det bara bubblar ur dig! 🙂

  Reply
 5. Pingback: Tyg vs papper | Tedags hos Tant Ninette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *