Årets pepparkakshus

I år ville jag testa en ny idé som jag hade – att ha en massa hus ovanpå varandra. Eller ”Rons hus!” som maken sade när han hörde idén 🙂 Övriga familjen hade inga andra önskemål på huset annat än att det skulle vara med mycket pepparkaka och många godisar.

Överst på huset finns en liten stjärna och en krans på väggen.

Alla tak är fulla med massor av olika godisar: marshmallowsar som jag klippt i bitar, Ahlgrens bilar, en påse blandade godis och polkagrisar.

Jag gjorde huset på en degplatta och gjorde ett staket av toppen på polkagrisstänger.

Tre små pepparkakstomtar bor i huset.

Det var något av ett experiment, det här huset. Jag har fogat det med kristyr och hade det att stå över natten i köket, och tänkte att nu har det säkert rasat samman på morgonen. men det höll, och ju mer kristyr jag har spritsat på det, desto mer stabilt blir det. Det håller t o m att flyttas från brickan till bordet och tillbaks. Jag gjorde det förresten på frihand (pga att det går snabbare), men funderar på att kanske göra mönster till det nästa år – det kan kanske bli en hit på julmarknaden? Det har i alla fall gjort succé här hemma – nu väntar alla på att få äta upp det!

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

13 kommentarer

  1. Wow! Jag har aldrig i mitt liv sett något liknande! Helt makalöst vad du kan!

  2. sanslöst!! du borde få nobelpris i pepparkakshusbygge!

  3. Wow vilket konstverk! Fantastiskt pepparkakshus….

  4. Vaude..vad kan man annat säga..du är en mästare på pepparkakshus. Vilket härligt hus du har gjort, vilken fantasi du har..man kan int annat än beundra dig 🙂

  5. Åh det är ju alldeles underbart fint! Ett riktigt Hans och Greta hus.

  6. Härligt!! 🙂 Du kan du!

  7. Härligt kreativt! Jag fattar inte ens hur man kan få början till ett sådant fantastiskt litet hus. 🙂

  8. Av mumin tikkare kan man göra ganska kiva fönster, man krossar slickepinnen o fyller fönsterhålet med smulorna (så att hålet täcks) innan man gräddar pepparkakorna. I ugnen smälter smulorna samman till fönster. O färgen kan man ju välja själv, gul, grön, röd.. Vi har gjort bla en fyr på så sätt. Dina pepparkakshus är så fina!

  9. Det var tamejtusan det finaste pepparkakshus jag sett i mina da´r! heja dig…å tänk hur mycket Willy Wonka hade velat bo där…å jag med 😉

  10. Wow. Du måste verkligen ha bakat pepparkakshus i många år för att få till det där. Tack för alla tips i bloggen, så fantastiskt på alla sätt och vis.

  11. Men man blir ju helt chockad för varje hus du visar upp! Kan det bli underbarare tänker man varje gång – och så överbevisar du dig själv hela tiden. Helt gudomligt sagolikt!

  12. Pingback:Första december | Tedags hos Tant Ninette

  13. Ja jestas, dina barn kan skatta sig lyckliga som får ha ett så fantastiskt pepparkashus! Har visat bilderna åt mina flickor och dom bara gapar. Jag har aldrig gjort något pepparkakshus, de tjatar nog på att jag ska göra ett, men efter att ha sett dina pepparkakshus så får jag kalla fötter, vill inte länge ha något brunt och tråkigt, mina krav på hur ett pepparkakshus ska se ut har liksom höjts en aning….. ; )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *