Efter julreportaget   hade jag kvar lite pepparkaksdeg (som håller i månader i kylen), så jag tänkte att äh, jag fixar till ett hus till Halloween.

Jag skar ut huset på högt, det  får bli sådär lite snett och vint när det är ett riktigt spökhus. Satte ihop alla delarna med socker (så gör jag alltid när det ska gå fort o jag slarvar). Sen fick huset stå i köket över natten och jag glömde helt bort det. Nästa dag eldade jag för fullt i köket så att sockret smalt och alla delarna föll isär! Det gick som tur var att rädda, det var bara att limma ihop det med socker igen och sen fort dekorera och ställa huset i ett svalare rum.

Sådärja. Nu väntar vi bara på Halloween så att huset äntligen skall ätas upp! Finns många frivilliga som räknar dagarna, både pepparkaks- och lakritsälskare här hemma!

Jag har förresten fuskat och gjort fönstren av bilder som jag skrivit ut på orange papper och fäst med lite kristyr på baksidan av pepparkakshuset. Annars hade jag smält lite godis eller socker för att få ordentliga fönster, men den här gången skulle det gå fort. Det går lätt att pilla bort pappren sen när man skall äta pepparkakan så det blir nog inget problem. Taket består av lakritsmattor som jag skurit i bitar och långa lakritsstänger i takfogarna. Gräsmattan är grå-orange kristyr och lite riven choklad som trädgårdsgång. Hela huset står på en bricka så att det är lätt att flytta från rum till rum vid behov.

Det är mycket enklare att göra än vad man tror, och går hem stort hos den lakritsälskande publiken här hemma!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

6 kommentarer

  1. Wow vad spoookyt!!

    Har du sett 101 ideers nya julnummer? Där är ett huisit pepparkakshus..

  2. Men du är ju makalös…. Huset är kanon”fint”!

  3. Wow! Du är en duktig tant! Så gott allt ser ut och så smart använda lakrits till taket++ Jättefinblogg du har!

  4. Du är helt makalös, hur kommer du på allt, och hur orkar du? Men jag antar att du är en sån som liksom får energi av att fixa och pyssla ; )

    • Tant Ninette

      Japp, precis så är det! Om jag inte grejar nåt blir jag bara deppig och trött, får krafter av att fixa och greja

  5. Pingback:Spökhus igen | Tedags hos Tant Ninette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *