Kalasgrejs

Vi hade kalas för några veckor sedan, och kalaslådan kom fram.

Dom senaste åren (läs: sen vi fick barn) har jag inte riktigt orka fixa olika dekorationer till olika kalas, utan i stället tar vi fram kalaslådan och dukar med samma grejer gång på gång. Men det gör inget – har inte ännu tröttnat på alla fina färger, och det blir genast så festligt med vimplar tycker jag! Jag sydde vimplarna för flera år sedan, och det tog ett tag att sy dom, men det var det värt – vi har använt dom så många gånger sedan dess.

 

Förutom två 25 meters längder med vimplar brukar vi duka med Rice melamin – både tallrikar, koppar och skedar. Passar bra när man har kalas utomhus, så slipper man fundera på om nåt går sönder. Melamingrejerna använder vi till vardags också, och alltid när vi skall äta ute i trädgården.

Det är nåt konstigt med vimplar – genast man sätter upp dom blir det kalasstämning tycker jag! Bra sätt att inhägna kalasområdet med också.

5 kommentarer

  1. Vad festligt det ser ut på bilderna! Helt tydligt värt besväret det var att sy vimplarna då för ngt år sen 😉

  2. Jag håller verkligen med, det är helt fantastiskt vad vimplar gör för kalasstämningen. Jag har också kalasvimplar liggande som plockas fram vid fester, men jag har gjort fuskvarianten: vimplar i tapetprover fasthäftade på hampasnören. Inte så regntåliga men de har hållit än så länge.

  3. Toppenfint, eller Kalasfint!

  4. Vilka vimplar! och hur skulle man någonsin kunna tröttna på en så tjusig kalaslåda? Urfint! 🙂

  5. Såå smart & praktiskt att ha en speciell kalaslåda att plocka fram tycker jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *