DIY Glittery wreath with lots of tinsel

…yeah, I know, I kind of went overboard with this wreath-making business!

This one is a lovely silver one, with lots of tinsel and luscious red berries and leaves.

I’m going all in with wreath making this year! It’s just so much fun, and so easy – just take a styrofoam wreath, wrap it with something and add decorations. In this case, I finally got to use some of my really old berries and leaves, plus some silvery branches that I’ve collected during the years (left overs from some project or decoration or other).

 

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

3 Replies to “DIY Glittery wreath with lots of tinsel”

 1. Katarina

  Jag tänkte på din blogg igår när jsg slängde allt som hörde till min barndoms luciakrona (en sådan med plastgranris runt). Övervägde att spara för att pyssla till något annat men dels vet jag ibte vad det är för mjukgörare i plasten och dels orkar jag inte ha mer saker än jag har.

  Hur hittar du bland dina saker? Och hur tänker du med mjukgörare i gammal plast?

  Reply
  • Ninette Post author

   Jag har sorterat alla mina grejor enligt material, så jag hittar rätt så bra! Julmaterialet finns i tre skolådor som står överst bland julpynten, så det är lätt att ta ut och greja nåt nytt av. Jag brukar gå igenom alla mina saker och göra mig av med sådant som jag vet att jag absolut inte kommer att använda. Vanligtvis donerar jag vidare sådant. Trasiga saker har jag en tendens att göra nytt av.

   Tricket att hitta bland sina saker är att 1. organisera det bra och 2. gå igenom det alltid nu och då så man inte glömmer bort vad man har.

   Gällande mjukgörare så använder jag sånt till pynt och enbart pynt, så då borde det inte vara så farligt (eftersom ingen unge sätter leksakerna i munnen). Men överlag håller jag mej borta från plast! Sparar på några hårda plasttomtar, men övriga plastgrejer (förutom Schleich-djuren som får bli nytt julpynt. Och de innehåller inte mjukgörare, men är nog plast.) åker så småningom iväg mot sälla jaktmarker… 🙂 (dvs plastinsamlingen!) Alla mina gamla leksaker som jag sparat sen jag var liten har t ex åkt till plastinsamlingen om de inte har blivit nytt Halloween- eller julpynt.

   Reply
 2. Katarina

  Tack för svar. Jag glömmer bort att tippen har plaståtervinning så jag slängde det i brännbara hushållssopor 🙁 Idag ska jag fixa med mellanlandningsförvaring för sådant som ska till tippen.

  Jag har efter diverse flyttar minimerat mitt pysselmaterial. Just nu gör jag mest tillsammans med 2,5-åringen och då kör vi från sopsorteringen, lim och olika sorters färg. Kanske börjar jag spara annat pysselmaterial sen, när jag har kommit mer ordning hår hemma.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *