Kottar i brasan

Här kommer ett superenkelt julklappstips och husmorsknep – helt vanliga kottar blir utmärkta braständare om man doppar dem i stearin!

Ta en helt vanlig kotte som har fällt sina frön. Smält stearinstumpar ovanför vattenbad och doppa kotten i stearinet och låt torka. Jag håller i kotten i ena sidan och doppar den för hand, låter torka och doppar sen andra sidan. Lätt som en plätt och brinner alldeles utmärkt!

Man behöver inte doppa kottarna mer än ett lager – blir det för tjockt med stearing tar det längre tid för kotten att fatta eld.

Ställ tändkotten upp och ner när du ska tända den. Som jag brukar säga åt mina ungar: tänk på hur elden brinner – den söker sig uppåt, dvs tänd kotten understifrån så smälter stearinet och sprider sig till omgivande ved och du får snabbt en varm brasa!

 

 

Follow Ninette Bahne at| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

En kommentar

  1. Pingback:DIY Braständare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *