Läckra pepparkakshus!

Carolina ”Jag är inte så blond som jag ser ut” visade häromdagen upp fina pepparkakshus som hon och några andra hade gjort, delvis med tips från mej (tack för den äran, Carolina!). Kolla så fina dom blev!

IMG_7019

Härligt med den fina kransen på dörren! Det där är mina favoritkransar till pepparkakshus det – bara lite grön kristyr, så en röd spritsad rosett och så några stjärnor! Jag har t o m gjort precis en sån krans till ett av mina hus i år, har bara inte hunnit gjort huset klart och fota det, men när jag såg det här huset så blev jag både glad och inspirerad, och måste göra en dörr med sockerpärlor som dörrkarm jag också…! (bilder på kommande senare i veckan) IMG_7029

Kolla vad läckert med karamellerna på taket och alla färgerna! jag gillar verkligen alla färgklickar som finns här och där på huset, och såklart alla krusiduller! IMG_7036

Jag misstänker att det här huset skulle vara mina barns favorithus! Ju mer godis desto bättre säger dom, och framför allt skulle dom strida om skorstenen! (själv hade jag käkat chokladen ovanför dörren då på den tiden när jag ännu åt godis!). Sen kan man nästan aldrig göra fel när man pudrar huset med pudersnö såhär! Dit med lite mera socker bara, säger både jag och barnen!

12356803_10153722068649259_5200015542823626840_o

Ännu en titt på Carolinas hus – kolla taket alltså! Det finns bara ett ord för det – läckert!

Tack Carolina för att jag fick låna dina bilder till bloggen och visa upp era pepparkakshus – om det är nåt jag gillar så är det definitivt pepparkakshus! Det är nåt speciellt med ätbara konstverk – man kan sätta ner hur mycket tid på dom som helst och sen ska dom ändå ätas upp, men det gör inget för det roliga är i själva görandet, och i den julstämning som infinner sig när man har ett läckert hus hemma som lockar både stora och små.

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

2 Replies to “Läckra pepparkakshus!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *