Snäckbollar DIY

Ibland går det fort från inspiration till genomförsel. Jag såg den här bilden på Camillas Living-blogg och det sa bara klick! Hela sommaren har jag grejat med mina snäckamplar och jag har hela tiden letat efter nya idéer på vad jag kan göra av snäckorna. Ifjol blev det en snäckkrona, i år blev det ett hårband, en ankelked, servettringar, och mitt stora snäckhalsband som jag gått med hela sommaren.

Sometimes you get the inspiration  spark and then immediately realize it – this is one such instant. Yesterday Camilla showed her lovely sea shell ball, and I immediately thought I would love to make one of those! I still have lots of sea shells left from the flea market finds that I bought (two sea shell plant hangers that nobody wanted any longer), in spite of making both a crown, a hair piece, an anklet, napkin rings and my big sea shell necklace. This was the perfect project for lots of small sea shells.

007

Fortfarande hade jag kvar en hel hög med små snäckor som jag ville göra nåt fint av, och snäckbollar är minsann det perfekta projektet för såna här små snäckor!

Det enda som behövdes var en styroxboll, en hög med snäckor och en limpistol. Sen var det bara att limma på tills hela bollen var täckt av snäckor.

Jag  brukar använda mej av renoveringslim i min limpistol, så limmet håller verkligen jättebra. Man behöver också ha en limpistol som är gjord för höga temperaturers lim (min är av märket Bosch).

Ett avsnitt av True Detective och vips hade jag två fina snäckbollar att pryda vårt hem med!

I took a styrofoam ball and covered a piece of it with glue from a hot glue gun (I use a Bosch, which gets really warm) and stuck the seashells to the glue. And that’s the whole process! It took about an episode of True Detective to make two sea shell balls, and it was so much fun!

006

Tack Camilla för inspirationen!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *