Alla Hjärtans Dag-klubbor på 2 sätt

095

Julen är över, men än finns det lite julrester kvar i butikerna, så därför tänkte jag i år börja med lite Alla Hjärtans Dag-tips redan nu – det här tipset behöver nämligen lite juliga saker i form av polkagrisstänger!

Ännu finns det polkagrisstänger i butikerna om man har tur, så passa på och köp ett paket såna åt dej om du också vill göra såna här klubbor!

 

Du behöver:

Polkagrisstänger

Pinnar av trä eller plast

Version 1: Candy Melts, dvs godismassa som går att smälta (finns i hobbyaffärer som säljer tårtdekoreringsmaterial)

Version 2: socker och vatten

eventuellt lite strössel på till sist

006

Börja med att skära polkagrisstängerna lite kortare så att två stänger tillsammans kan bilda ett litet hjärta. Rada ut hjärtan på en bit bakplåtspapper, lägg en pinne i mitten och smält Candy Melts:en.

065

Häll Candy Melts:en i hjärtana och strö över lite strössel om du vill.

070

Candy Melts:en är godis som är gjort för att smältas i t ex mikrougn. Jag brukar smälta det i en keramikskål, 30 sek i taget, så röra om lite grann, och så 30 sek igen vid behov. Vill man inte köpa såna här Candy Melts eller har långt till närmsta godistillbehörsaffär så går det bra med vit choklad i stället! Då blir det mer gräddvita hjärtan, men det är fint det också (vitchoklad är nämligen svår att färgsätta, så jag brukar alltid låta den vara den färg som den är).

052

Här kommer version 2, den lite krångligare: Lägg bakplåtspapper på en plåt och rada hjärtana plus pinnarna på plåten. Häll lite socker och lite vatten i en liten kastrull. Låt koka upp till 150 grader. Häll sockerlagen i hjärtana. Strö fort lite strössel över, för sockret stelnar rätt så snabbt. Man skall alltid passa på när man handskas med hett socker, så det här är definitivt inget pyssel som man skall göra med små barn i närheten!

091

Sen är det bara att låta klubborna stelna ordentligt, och sen ge dom till nån man tycker om!

 

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *