Svarta rokoko-skor DIY

017

Ibland känner jag att jag behöver rokoko-skor! En sån dag råkade jag hitta ett par skor på en loppis som såg ut att ha potential att bli såna skor.

WP_20140627_074

Skorna kostade 2 euro och det som gjorde att jag köpte just dom här av att dom råkade ha rätt storlek, och framför allt så hade dom rätt sorts klack: aningen utsvängd nertills, precis sådär som rokokoskor har. Jag plockade fram en massa pysselmaterial och så började jag testa och planera och prova ut olika lösningar.

046

Jag gjorde en ny tunga till skorna av ett kexpaket och lite konstgjort läder. Jag gjorde en bit som skulle komma på insidan av skon och som hade en lång bit som stack ut nedanför kartongbiten, och så klippte jag ut en läderbit som var lika stor som kartongbiten.

057 (2)

Jag klippte bort remmarna som gick över skon, och så limmade jag tungan på plats så att en del av lädret blev på insidan av skon så att tungan skulle hållas bra på plats. Jag lät mittenremmen bli kvar och limmade fast kartongen i den också. Till sist limmade jag en läderbit ovanpå remmen och kartongen.

 

005 (2)

Sen var det dags att dekorera. Den nya tungan fick några rader svart volangband som jag limmade fast med limpistol. Jag limmade lite spets över skorna och fäste ett volangband över kanten så att det blev en fin avslutning. Sen tog jag textillim och limmade på paljetter på spetsen, i två olika storlekar. Bakre kanten av skorna fick också lite volangband, och så gjorde jag hål i skorna där som remmarna tidigare hade varit.

039 (2)

Genom hålen trädde jag brett mönstrat sidenband som jag sen knöt till rosetter. Bandet är mörkblått med rosa blommor, lite konstig kombo till svarta skor kanske, men det skall matcha en mörkblå topp som jag också har fixat så därför blev det den här kombon – annars hade jag använt brett svart sidenband om jag hade haft sånt hemma, men gärna mönstrat – det känns mer rokoko att ha just såna här rosa blommor på bandet.

019 (2)

Snofsigt värre!

(Tidigare publicerat den 9 juli 2014)

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

 

2 kommentarer

  1. Coola. Vi borde kanske anlita dig då vi skulle behva lite utstyrsel till kadriljen 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *