Loppisblommor + gips = fina vita gipsblommor!

081

När jag grejade blommor till min stuckatur så höll jag först på att nästan ge upp när jag tänkte att jag måste skulptera varje blomma för hand (lerblommorna höll inte), men då kom jag på det här enkla tricket att fixa egna gipsblommor: att doppa tygblommor i gips!

Det är bara att blanda till lite gips, gärna lite mer rinnande än man har när man gjuter och sen doppa blommor i det och låta torka. Mitt första försök blev urfult och jag ångrar att jag inte fotograferar det, men sen lyckades jag rätt så bra!

Dom flesta av blommorna gick åt till stuckaturen, och blev målade guld, men den här fina blomman får stå på kokbokshyllan i köket och pynta. Loppisblommor + gips = sant!

074 (2)

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

5 Replies to “Loppisblommor + gips = fina vita gipsblommor!”

  1. Lissen

    Fyndigt och bra tips. Har ej prövat med gips ännu, det här vill jag pröva.
    Skrivit upp i anteckningsbok nu 🙂

    Kram och ha en fin helg. // Lissen

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *