Bilder från trappan & pysselrummet

020 Om det är en vägg som jag gillar i vårt hus så är det väggen i trappan!

023

Det tog minsann sin lilla tid att spara ihop dom här teförpackningarna, men det var det värt – jag älskar den här färggranna roliga väggen, och allt som har med te att göra ger mej bra associationer! Har redan en hel hög med clipperförpackningar som inte rymdes med på väggen som jag planerar att göra nåt skoj med.

027

När man kommer uppför trappan kommer man till mitt lilla pysselrum.

028

Här sitter jag och pysslar ibland, men mest är det förvaringsplats för mitt pysselmaterial.

036 (2)

Det här är vad jag drömde om när vi bodde trångt i en liten lägenhet – ett eget litet rum där jag får ha alla mina pysselsaker nära till hands!

044 (2)

Jag pysslar och fixar och ställer fram sånt som gör mej glad

 

039 (2)

På en vägg hänger en anslagstavla där jag nålar fast inspirerande bilder ibland. Det har varit fler bilder på den här anslagstavlan, men några nåltjuvar har varit i farten och då har några bilder samtidigt försvunnit… Så kan det gå om man har sitt pysselrum precis bredvid ungarnas rum!

038

Glada saker!

045

Mitt lilla pysselrum, vad jag är glad att jag har ett sånt! Det är minsann att vara privilegierad det!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

10 Replies to “Bilder från trappan & pysselrummet”

 1. AnnaA

  Perfekt! Visst är det privilegium att kunna ha sitt eget lilla hörn. Här i huset har ju alla utom dottern, men det är ju på gång och kommer att bli bra bara vi sätter igång. Har just läst Isabelle McAllisters bok ”Rum för kidsen” och fått alldeles för mycket inspiration och valproblem. Och hur mycket ska hon själv vara med och fixa egentligen? Vi pratar ju om det och tittar på grejor och hon har fått välja tapeter och några möbler… Svårt men kul samtidigt! Hur mycket är dina barn med när ni gör deras rum?

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Dom yngsta har inte varit med och grejat så mycket, men dom har fått lägga in sitt veto om det var nåt dom absolut inte gillade, men som tur är älskar dom vykortsväggen! våningssängen är ingen lika stor hit, men det blir den säkert med tiden gissar jag. Har lite svårt att se hur vi skulle ha möblerat rummet annars, så vi har madrasser som ungarna sover på golvet när dom inte gillar sin våningssäng 🙂

   Den äldsta har varit mer engagerad. Vi testade först med en provisorisk sänghimmel innan vi satsade och byggde en riktig sån åt honom. Han sov en månad eller så med den provisoriska sänghimmeln. Sen var vi via Ikea och han hittade turkosa gardiner som han bara älskade, så då slog vi till (han köpte tyget själv!) och byggde sänghimmeln. Det är lite ett samarbete med den äldsta. Hittills är han den enda av barnen som överhuvudtaget är intresserad av inredning, så det är bara han som ens har varit intresserad av att bestämma hur rummet skall se ut. Han brukar möblera om stup i kvarten, gillar verkligen att fundera på var han har sina möbler! Han har också valt fägerna själv, men jag målade möblerna och väggarna och allt egentligen. Jo, och så har han sytt kuddar själv, så lite har han gjort själv och inte bara bestämt!

   Just nu delar småttorna rum, men så småningom skall vi fixa dotterns rum också. Har redan planerat hur det skall se ut, vi har suttit och tittat på bilder tillsammans och än så länge verkar vår smak vara någorlunda lika, kanske till en stor del för att hon egentligen inte har så stor skillnad bara det blir fint! kan tänka mej att det ändrar sen när vi har tre tonåringar i huset… Själv brydde jag mej inte så mycket när jag var liten, men när jag var tonåring skulle rummet först gå helt i svart och sen hade jag min tantperiod i gymnasiet då allt gick i guld och brunt och gamla möbler och spets 🙂

   Reply
   • AnnaA

    Vilka fina små dockor! Har ni gjort dem själva?
    Jag har tänkt att jag skulle gärna vilja göra nåt sånt där pysselbyte med dig nån gång, men kan inte komma på vad du skulle tänkas vilja ha?? Själv är jag förtjust i dina hemgjorda tvålar (!!), så kommer du på nåt bra bytesgrejer hör gärna av dig. Du vet var jag finns! 🙂

    Reply
 2. Lonelyfield

  Det är inspirerande att se bilder från ert hem. Jag gillar det färgglada mot den vita basen. Hemma jobbar vi på en rätt stilren bas men jag hoppas kunna få in mer färg. Ska bara övertala bättre hälften om att hon oxå tycker det är snyggt… =)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *