Barnens pysselskåp

149

Idag tänkte jag visa lite pysselskåpet som vi har i vardagsrummet. Det här är ett sånt där skåp som jag inte visste innan att jag drömde om, men när det väl var på plats så kändes det så självklart! Skåpet innehöll förr spelgrejer och sånt i makens farföräldrars sommarstuga, och från början hade vi också spel och spelkort och sånt i det, men mer och mer fylls det av pysselsaker.

 

179

Här samlar jag på tomma tändsticksaskar, pärlor och smyckesmaterial, stämplar och tuscher, målfärger och vaxdukar att ha under när man målar och allt möjligt smått som barnen får använda fritt. Eller nästan fritt – det här skåpet går att låsa, vilket gör det så perfekt, för så kan vi ha det låst då när vi inte vill ha huset fullt med tändsticksaskar och pärlor och målfärg och i stället öppna skåpet först när  barnen har städat undan den förra leken.

183

Ibland går jag igenom skåpet och städar det så att jag har koll på vad som finns var. Det här är definitivt en sån där grej som gör min vardag lättare, detta att organisera allt som ungarna leker med! Jag har pysselgrejerna och spelen i och på det här skåpet som sagt, utklädningskläderna finns i stora påsar som vi lyfter fram när ungarna vill leka med dom, tågbanan finns i egna lådor, brio-legoklossarna i egna stora påsar, och har jag riktigt tur så lyckas jag att få ungarna att städa undan leksakerna innan dom börjar med nästa grej. Tricket är att inte ha framme allting hela tiden, utan att ha det på skilda ställen så att man först måste städa undan innan man börjar med nästa grej.

185

När barnen var små fick dom inte fritt botanisera bland tuscherna och sånt, det är så skönt nu när dom är stora nog att klara av att greja med sånt också utan att rita på väggar och bord och golv! Mest populärt är pärlorna, både hamapärlorna och vanliga pärlor som vi gör smycken av. 171

Pärlorna förvarar jag i såna här askar från Ikea. Superpraktiska att stapla på varandra.

148

Dom spel som inte ryms på eller i skåpet står i matsalen i sideboarden tillsammans med en del pussel. Resten av pusslen och övriga grejs (som t ex kastanjer, schabloner, tidningar att klippa i, saxar och pennor & pysselböcker, kartong och annat som jag tänker att ungarna kan tänkas vilja leka med eller pyssla med) finns i byrån i matsalen med fri tillgång hela tiden.

röra

Innan jul kom vi på att vi skulle flytta på pysselskåpet, så jag tömde hela skåpet så att vi skulle klara av att flytta det. Sen kom vi på att det stod bra där det var, men det gjorde inget för jag fick städat hela pysselskåpet så jag verkligen hade koll på vad som var i det – perfekt att göra sånt innan jul, så har man massor av pyssel att sysselsätta uttråkade ungar med under jullovet! Eller uttråkade mammor, eller helt enkelt mammor och barn som bara råkar gilla att pyssla!

4 Replies to “Barnens pysselskåp”

 1. Pieni lintu

  Tuollainen kaappi meillekin pitäisi mahtua. Lapset tykkäävät askarrella ja muovailuvahat sun muut eivät tahdo löytää paikkaansa mistään!! Ihana idea!

  Reply
 2. Regina

  Vilket praktiskt skåp! Verkar stort och djupt och tror mig se ett par utdragslådor? 🙂 precis sådär gjorde jag oxå nyss, tog loss ett skåp från väggen för att flytta på det, men upptäckte att det var bäst på första stället. Bara att skruva fast igen 🙂

  Reply
 3. Borgmästaren

  Härligt skåp! Jag hade ett liknande som jag sålde. Det hade tre luckor, var sjukt tungt och fick inte plats längre. Har allt i trådbackar i garderob nu. Mer praktiskt och lättöverskådligt.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *