Fågelkarusellen fortsätter

113

Vår fågelmatare är minsann populär! Eller fågelkarusellen som jag kallar den, för den här flaskan snurrar minsann runt när fåglarna sitter och äter!

125

Hackspetten har också hittat till småfågelfastfoodrestaurangen och passar på och skrämmer bort alla konkurrenter så den får äta i lugn och ro

366

Den som är lite extra skarpsynt ser att vi har gjort lite modifikationer på fågelkarusellen. Den förra funkade helt bra så länge som bara småfåglarna åt här, men sen kom ett gäng skator och härjade och fick loss locket vilket gjorde att det regnade in på all maten. Maken gjorde om hela mojängen och den här gången fäste han en krok i korken som upphängning och klippte inte alls upp själva flaskan.

007

För att fylla på flaskan med fågelmat använder vi oss av den här tratten som maken gjorde av en annan flaska. Funkar suveränt tycker både vi och fåglarna!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 Replies to “Fågelkarusellen fortsätter”

 1. Louise

  Fint! ska komma ihåg fågelfröna nästa gång vi handlar. Vad är det för roligt litet hus i bakgrunden som det kommer en slang ur, har ni gömt ett vattenuttag?

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Det är ett brunnshus, med en löstagbar pump som vi tar upp till vintern – det är det som är hemligheten bakom vår köksträdgård, att vi har en brunn på gården med eget vatten till trädgården!

   Reply
 2. Linnéa

  Ja, det är väl dags att börja mata de små liven igen. Jag brukar sätta talgbollar inne i häcken där får småfåglarna äta i lugn och ro.
  Hackspetten ser nästan overklig ut i sina starka färger.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *