DIY Kuddar av jeans

Vad är det med hösten som får mej att alltid vilja fixa om här hemma? Det beror kanske på att vi spenderar så mycket tid vi bara hinner utomhus på sommaren, så på hösten känns rummen som nya igen. Eller som i behov av förnyelse. Dom senaste veckorna har jag känt hur det har kliat i fingrarna att ändra på en del grejer i vardagsrummet så nu när hösten officiellt är här satte jag igång.006Maken hade ett par avlagda jeans som vi gillade färgen på och som vi inte ville slänga, så jag tog och fixade om dom till kuddar till vardagsrummet. Jag klippte jeansen till långa remsor på frihand och sen sydde jag fast dom huller om buller på en bit tyg.

019Det var rätt så kul att sy på det här sättet, även om det tog rätt lång tid. En del av jeansremsorna vände jag så  att dom hade avigsidan uppåt så att det blev större färgvariation. Jag passade på och sydde in lite rosa band här och var bara för att testa hur det blev. Sen sydde jag fast några orangea knappar på några ställen på den här kudden.

020 (3)

Den andra kudden gjorde jag mer systematiskt och sydde först remsor åt det ena hållet, sen åt det andra. Till sist använde jag upp bältet som kom med min afrikanska klänning (och som jag hittade på golvet under ett skåp när jag städade! jag visste inte ens att det kom ett bälte med klänningen – sånt kaos har vi hemma ibland!)

Det var ett rätt så kul projekt det här. Jag gillar att sitta och klippa och nåla fast remsor i timmar och sen sy av och an av och an, plus att det känns bra att använda dom gamla jeansen med den härliga färgen.

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

4 kommentarer

  1. Och hur snyggt blev inte det där då!

  2. Det där var utanför boxen vill jag lova. Coolt.

    Och sen då?! Hur mallig blev inte jag när du hade kommenterat våra betongskapelser. Det gjorde den dagen kan jag säga. Krukan är gjord av en virkad duk (loppis), doppad i betongen, sen hängd över en vanlig plastburk och lite tillformning av vecken efter det. Plättlätt och finfint!

  3. Jisses vad jag gillar den första kudden med rosa banden! Den gör mig vår glad, men passar för höst mys. Konstig beskrivning… Nåja fattar inte att man inte har kommit på att använda jeans tyg så där förut. Knycker iden till idebanken:-)

  4. Så fina! Att bli glada av ruggiga höstdagar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *