Myntor på vår gård

När jag var liten var jag inte det minsta förtjust i myntor. Nu som vuxen kan jag nästan inte få nog av dom! Vi har fyra olika sorter i vår trädgård hittills, och hoppas på många fler ännu. Myntor är så gott till allt möjligt, i matlagning, i mojitor, i iste och i badvattnet. Praktiskt och bra att ha mynta i frysen på vintern när ungarna blir täppta i näsan och får ta sig ett varmt bad fullt med härlig menthol. chokladmynta

Här har vi lite chokladmynta – smakar inte alls så mycket choklad som jag hade hoppats, men namnet gillar jag!

krusmynta

Krusmyntan ser så fin ut tycker jag. Plus att det är lite kul när den är med i Uti vår hage-sången.

kanelmynta

Nyaste myntan är en citronmynta som har en mild citrondoft

krysmynta

 Krysmyntan har vi även i kryddringen tillsammans med helt vanlig grönmynta.

(Denna rabatt har förresten fått byta namn från kryddrabatten till mojitorabatten!)

One Reply to “Myntor på vår gård”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *