Krispigt vitt (eller nånting ditåt)

Dagens fabrikstema är ”Krispigt vitt”, något som dom snälla och hårtarbetande bloggarna bakom Fabriken tänker sig att dom flesta fabriksmedarbetare skall gilla. Sorry – inte den här fabriksmedarbetaren! Krispigt vitt – inte min grej alls det, och när julen är överstökad – då vill jag ha allt som är anti-jul, inte en massa vitt och vinter och snö, sånt får jag nog av när jag tittar ut genom fönstret.

Helt vitt-fritt har vi det inte här hemma. I fönstret hänger ett par vita snöflingor bland dom färggranna.

…jag gillar förresten jättemycket att titta ut ur våra fönster! Alla våra grannar har så mysiga fina hus, i både rött, blått och olika gula nyanser. Piggar upp mot allt det vita just nu tycker jag.

I köket har vi massor av vitt: kaklen, spiskupan, köksinredningen. Och turkost golv och väggar som är ett enda stort collage i alla möjliga färger. Nästan alla lister i huset är vita, inklusive panelerna i matsalen och vardagsrummet. Helt tillräcklig mängd vitt i mitt tycke!

Alla våra fönster är vita (mer eller mindre, dom äldre fönstren är mer gulaktiga. Dom nymålade är mer vita). Det blev lite för mycket vitt i hallen som är ful av fönster så jag målade den rosa.

Vardagsrummet är det rum som har mest vinterinspiration. Jag målade väggarna gråa som en grå vinterdag, som vi har rätt många av, och med vita äppelgrenar mot allt det gråa.

Några vita krispiga tulpaner har inte dykt upp här hemma ännu (pga blombudget på noll pengar) så vi njuter ännu av dom fina bomullskvistarna som jag köpte innan jul. Inte så himla krispiga direkt, men härligt vintriga ändå tycker jag!

Matsalskaminen är vit och vitrinskåpet likaså – nästan lite överdos av vitt i det här hörnet känner jag. Julgranen får stå framme året om och tillföra lite färg.

I trappan hänger en lampskärm som till största delen är vit.

Framför allt har vi vitt på dom fönster som jag ännu inte har hunnit renovera – äkta vit rimfrost!

Och om nån i vår familj av nån anledning känner att vi inte har fått tillräckligt vitt här hemma i vårt randiga rutiga rosa gråa turkosa hem så är det bara att gå ut utanför dörren en sväng:

Betydligt fler krispiga och vita bilder hittar du på Fabriken, så hoppa dit över om du vill ha vit-inspiration!

4 Replies to “Krispigt vitt (eller nånting ditåt)”

  1. Sandra

    Du din anarkist 😀 Men sant, även om jag älskar vitt kan också jag få tillräckligt av det på vintern. Din blogg är bra medicin mot snöblindheten. Ska förresten ta o skicka krämlänken i förra inlägget bara jag tar mig till datorn.

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *