Stämplade ägg

055

Jag har riktigt pippi på att fixa påskägg just nu! Och tur är väl det, för annars skulle jag inte ha nåt skoj pyssel att  visa upp här på bloggen – övriga livet går åt till att renovera, dagdrömma om hur rummen skall bli när dom är klara (just nu är jag inspirerad av den nya Cinderella-filmen!) och fixa med veden. Vi har ätit massor av ägg den senaste tiden, så jag har haft mycket att experimentera på.

Dom här äggen var verkligen superenkla och jätteroliga att pyssla! Jag tog min gamla Victoria Typograph – en ask med massor av stämplar – och radade upp Glad Påsk och tog sen och stämplade några påskägg med texten. Det är krångligare att stämpla på ägg än på kort, men det går! Man måste liksom böja med stämpeln efter ägget och försöka att typerna (dvs bokstäverna) nuddar ägget både i ovan- och nedre kanten samtidigt som man rör stämpeln från höger till vänster.  Det är nog lättare att få bokstäverna på rätt ställe om man som jag har en sån där liten skena som man kan rada upp dom, men det går nog med enskilda bokstavsstämplar också – blir bara lite extra pill.

Den här fonten, dvs typsnittet, gillar jag massor! Jag är en mini-fontnörd har jag kommit fram till och gillar speciellt såna här sans serif-fonter. I min ask finns också ett par fina krusiduller (som jag använde på ägget nere till vänster) och så två såna där händer som pekar som jag ser fram emot att använda till nåt. Har inte kommit på nåt än, så om du har förslag på vilken slags text som behöver att en eller två händer pekar på dom så säg gärna till!

 

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *