Torsdagstema 23. maj : utsidan

Idag är det utsidan som räknas, och idag regnar det på vår utsida så det  blir några snabba bilder på vårt hus tagna under ett prickigt paraply.

Tedags hos Tant Ninette

Vårt fina hus – vad jag gillar det! Det slog mej häromdagen precis varför det är mitt drömhus – när jag var liten pratade mina föräldrar alltid om hur dom hade tänkt köpa ett hus som låg i en nu förfallen stadsdel av vår stad, och det huset var just ett sånt här trähus med fina gamla spröjsade fönster och ljus fasad. Tänk, nu bor jag i precis ett sånt hus som jag har drömt om sen jag var alldeles pytteliten! skillnaden är att det här huset är så mycket finare än mitt drömhus någonsin var – genast när det blir vår får vi runt 1000 kvadratmeter extra rum i vår trädgård och kan gå härute och njuta, och det är verkligen nåt som kallas livskvalitet.

Det här fotot tog jag sett från vår köksträdgård där det växer så det knakar. Jag har lagt odlingsväv på en del av lådorna, men det börjar vara dags att ta bort den från bondbönorna som håller på och skjuter i höjden.

Tedags hos Tant Ninette

Vi har ramat in köksträdgården med hjälp av armeringsjärn och en port med en gammal grind som vi hittade bakom ena uthuset. Fönstret till höger är vårt köksfönster och nedanför det har vi en sittplats där ungarna kan sitta och äta sina mellanmål. Bara löven på äppelträden slår ut så blir där lite mer skugga så man kan sitta där och äta lunch också. Just nu äter vi lunch och middag nere i trädgården nära växthuset.

Tedags hos Tant Ninette

Vårt hus var gult och brunt när vi köpte det, men vi har målat det ljust i en gammaldags grågrön nyans. Huset var ursprungligen någon sån här ljus färg, så det känns bra att återställa det till dess gamla glans. I det här huset bodde det en tid en tant som älskade blommor och hade traktens finaste rabatter, något som jag också satsar på för fullt! Våra rabatter blir finare och finare för varje år som går, eller rättare sagt för varje dag som går. Om några veckor har vi förresten bott fyra år i vårt fina hus! Fyra år av on-off renovering och fortfarande är vi inte klara, men det gör inte nåt – gillar man processen så blir livet genast mycket lättare, och för varje sak som vi färdigställer så känner vi oss så stolta! Tänk, ifjol hade vi inte ens gjort klart det ena uthuset eller den här underbara uteplatsen, och i år kan vi verkligen njuta av vår trädgård till fullo. …fast jag erkänner – jag har redan hittat på nya projekt att göra också här i trädgården! jag har en misstanke om att jag aldrig kommer att sluta hitta på nya projekt för oss att göra. Det är väl det som är själva nackdelen med att gilla just processen – genast när man är klar måste man hitta på nåt nytt!

Fler utsidaninlägg hittar du på Fabriken idag

5 kommentarer

 1. Som en väninna skrev åt mig häromdagen:
  Livslust är att alltid ha kommande projekt i ögonvrån.

  Precis så är det!

 2. Vilket vackert hus! Och vacker trädgård! Jag blev lite förälskad tror jag;)

 3. Ser så trivsamt ut, en plats att leva gott.
  Så fint ni har gjort!

  // Kram Lissen

 4. Oh jag gillar den stilen på hus, förstår att ni trivs där.
  kram

 5. Vi jobbar för att jobba! så vackert med regnvåta grusgångar. Riktigt fin och välplanerad köksträdgård, måste vara ett sant nöje att sätt ut sådden där. Men fasaden och snickerierna, kära nån så utsökt. det är verkligen gjort med kärlek. Älskar gröna hus men det tarvar sitt plåttak, rött tegel och grön fasad kan bli lite för roligt. Så fantastiskt fin salvia-äppel kompott det var på bågarna. Mums!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *