Glittery felt hearts

These are technically Christmas ornaments, but since they’re heart-shaped, I’m pretending they’re Valentine’s decorations for the moment!

I drew a basic shape freehand on the felt heart.

Then I embroidered using a yellow silk thread plus green thread for the base.

I added glass beads for some extra sparkle.

They’re looking rather pretty hanging from one of my windows. Later on this year they’ll be hanging on the Christmas tree! 2 in 1 🙂

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

DIY Paper Love Birds

A flock of pretty birds are flying through our house these days.

I made the birds out of silver colored paper. They each carry a glittery heart in their beaks.

After cutting out the bird, I made decorative holes in the wings using a hole punch.

I also made three birds out of more colorful paper. They fit perfectly on the small window of my study.

The silver love birds whirl and twirl as you walk by.

And the glittery hearts add just the right amount of spark! Love birds, sending messages of love to everyone in need.

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Rosor till nån du tycker om

Ifjol gjorde jag pappersrosor och gav bort åt folk, och gjorde en hel bukett som står hemma hos oss och skänker glädje året om. 

Speciellt just nu mitt i vintern när det nalkas Alla Hjärtans Dag och det behövs lite mer fint i vardagen.

Jag klippte en hel massa rosenblad av bokpapper och limmade dem runt varandra med en ståltråd i mitten. Jag använde mej av både stora och mellanstora blad, och böjde kanterna på de yttersta så att de blev mer rosenformade.

Sen var det dags för bladen:

Jag stansade ut en hel massa blad och limmade dem på ståltrådar. Tvinnade fast trådarna i varandra tills jag hade flera stycken på rad såhär:

De här rosenbladen fäste jag sen i rosens ståltråd.

Fin present åt nån som man tycker om. Den här rosen håller i många år, och en bok som blivit övergiven och oläst får nytt liv igen.

 

Det tar sin lilla tid att göra en stor bukett av såna här rosor, men det är ett roligt pyssel som ger direkt resultat.

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

DIY Romantiska spetshjärtan

Det behövdes mer Alla Hjärtans Dag-pynt här hemma, så jag gjorde några söta små spetshjärtan.

Jag klippte ut hjärtan ur spets (jag använde mig av en rundad sicksacksax), formade ett hjärta av lite ståltråd och limmade det fast på baksidan av spetsen. Jag stack en bit ståltråd igenom spetsen och gjorde en upphängningslänk.

Till sist limmade jag på en liten rosa fågel och en blombukett.

Lätt som en plätt var det, men såhär i efterhand tänker jag att det kanske till och med hade varit lättare att bara klippa hjärtan och sen stärka dem med sockervatten. Det ska jag prova på nästa gång.

Fåglarna har funnits i mina gömmor i evigheter. Spetsen är övergiven spets från nåt projekt som folk har gett till mig (jag får ibland såna här stuvbitar av folk som vet att jag gillar att fixa nya saker av andras gamla skräp – vilken lyx!). Blommorna är evighetsgamla – kan till och med ha funnits med ända sen 80-talet då det var populärt att fixa egna konstgjorda blomdekorationer. Allt materialet fanns hemma och kostade noll för mig. Såna här projekt gillar jag bäst – när man skapar nåt nytt och fint av sånt som andra slänger eller har tröttnat på!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Vackra pappershjärtan

Det var ett bra tag sen vår nu tonåriga son gjorde den här videon där han visar hur man viker pappershjärtan:

(det är nog lite myskot att se videon nu, för han har kommit i målbrottet sen länge och låter helt annorlunda!)

Guddottern har vikt pappershjärtan sen dess, och gjorde det här fina hjärtanet (plus en massa fina hjärtan och snöflingor till fönstret!):

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Ett fönster fullt med finheter

Såhär när jag ännu saknar att pyssla julpynt, så passade det utmärkt att fixa till några fina rosa Alla Hjärtans Dag-flingor och hjärtan.

Det här var minst lika roligt som att klippa julsnöflingor

Enkelt och snabbt pyssel som gör mej glad. Hjärtana har jag gjort på samma sätt som man klipper vanliga snöflingor, men i stället för att vika pappret flera gånger så vek jag det två gånger innan jag klippte i det. Om du är osäker på hurdana figurer du ska klippa så finns det en hel del på nätet – annars går det bra att rita upp en mall på förhand innan man klipper!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

DIY Glittriga Alla Hjärtans Dag-pynt

Jag efterlyste Alla Hjärtans Dag-pyssel och fick ett så himla bra tips av Jenny Minerva – glittriga hjärtan som de som  DIY-gurun Mark Montano har gjort. Helt i min smak, och jag älskar mixed media (dvs att blanda ihop en massa olika material)!

Här är videon där Mark Montano demonstrerar tekniken:

Jag gjorde mina hjärtan av lite tunnare kartong. Jag skrev texten på svenska och lade på röda sammetsrosetter. Det är nåt som är så lyxigt med röd sammet tycker jag!

Fina pynt som glittrar och glimmar och ser så himla lyxiga ut!

Nyckeln till vilken som helst glittrig pysselälskares hjärta!

 

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

Hur vet man att man träffat den rätta?

Jag försökte mig på TV-serien Blank, kopian på SKAM som jag inte riktigt fastnade för, men en sak fastnade i mina tankar – huvudkaraktären ringer upp sin mamma och frågar henne hur man vet om den man är med är den rätta.

”Det vet man inte,” sa mamman. ”Man får bara ta och chansa.”

Det var nånting som skorrade illa med det där för mig. Jag minns hur jag själv var i 20-års åldern och funderade på just detta. Jag gick omkring och pratade med folk om det här, och det var ingen som riktigt hade nåt bra svar.

Men det finns ju ett bra svar på frågan!

Det finns till och med fler svar. Om man t ex utgår från att det finns EN person som är den rätta – ja, då antar jag att man vet när man träffar på sin ”soulmate”. Men om man i stället pragmatiskt utgår från att frågan inte handlar om just den där mytiska enda personen – då blir det ett helt annat svar på frågan.

Om mina barn frågar mig: ”Hur vet jag om jag är med den rätta?” – då kommer jag att svara dom:

”Ni är rätt för varandra om ni tillsammans blir bättre personer, än om ni är ensamma.”

För vad är poängen med att vara i ett parförhållande (i dessa moderna tider med många resurser) om inte för att man tillsammans blir ett bättre team, än man är om man är ensam?

Om den ena blir förbättrad av parförhållandet och den andra inte – då finns det saker att jobba på. Förhållandet kan gå åt båda hållen – man kan vara rätt för varandra, eller så är man fel. Men om båda två blir sämre av att vara tillsammans – ja, då spelar det ingen roll om man är förälskad eller har bra sex eller bra ekonomi eller vad som helst. I så fall är man inte rätt för varandra.

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook