Pepparkakshustävling i Husis

Jag skickade in en bild på mitt pepparkakshus till en tävling i den finlandssvenska tidningen Hufvudstadsbladet för ett  tag sen, och märkte plötsligt idag att man kan börja rösta på husen.

Den här gången har dom fått in alla möjliga fina hus! Så kul att se att så många bakar pepparkakshus nuförtiden, och att folk mer och mer vågar ta ut svängarna. Men jag gillar ändå bäst mitt eget hus såklart, så om du vill hjälpa mej och inte har något emot att skicka ett sms och rösta så får du jättegärna skicka ett sms till nr 13513 och skriva HBL HUS 69 (skulle nämligen inte ha nåt emot att vinna första priset i den här tävligen!). Känner du för att få mer pepparkakshusinspiration så klicka in på Husis tävling – där finns som sagt en hel massa fina hus. Jag blev riktigt ivrig och vill genast gå igång och fixa fler hus! Nästan så det är synd att det är så långt till nästa jul!

Uppdatering:

Hur det gick i tävlingen? Ja, det gick inget vidare, men jag är jätteglad över alla rösterna jag fick ändå! Ni är guld värda, tusen tusen tack!

 

RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

6 Replies to “Pepparkakshustävling i Husis”

 1. Sandra

  Röstat! Är sugen på att prova själv, men är rädd för att misslyckas. Igår provade vi på badbomber. Testade först ett recept från en annan sida, men det blev bara pannkaka så jag slängde alltihop. Sen testade jag ditt utan färg och de blev annars bra, men sjönk ihop och ser jättefula ut. Sen tesade jag ditt på nytt med färg men mindre vätska, men de är jättesmuliga och inte alls så snygga. Ni proffs får allt att se så enkelt ut 🙂

  Reply
  • Tant Ninette Post author

   Tack ska du ha för rösten, och för feedbacken på receptet! 🙂 Ja, jag vet inte vad jag gjorde annorlunda än du, för jag gjorde precis som jag skrev! lite kul hur olika det kan bli fast man har samma recept – så går det med pepparkakorna också, en del får inte sina degar alls att funka och andra gör helt perfekta degar.

   Reply
   • Sandra

    Det var inga fel på receptet men jag visste inte hur konsistensen sku vara. Först var det för mycket vätska o sen för lite. Ungarna testade dem idag. En skönk till botten och smulades upp i små klumpar. Den andra flöt 😀 men nu har jag din husdeg i kylen. Wish me luck!

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *