I trädgården

Morgnarna är så mörka så här års, men ibland har man tur och då är det en sån här rosa morgon

Sen kanske solen till och med skiner! Sånt gillar vi!

Jag går ut och njuter av mina sista blommor.

Några ringblommor blommar än. Dom övriga har jag tagit fröna av och komposterat resten, förutom en del som jag har torkat och som skall få bli del av tvålar och badsalt.

Här står det några krukor färdiga för övervintring. Bland annat häng-jordgubbarna som behövde förnyas.

Lite sallad har vi kvar också, så att det räcker till nån tortillamiddag

Dom sista morötterna plockar jag idag. Resten får stå här ett tag och växa till sig. Sen skall jag försöka övervintra dom i källaren och se om jag kan få egna morotsfrön nästa år.

Än har vi lite blommor kvar i trädgården! Rosenplistern brer ut sig och blommar

Och här – här finns nya blomlökar och väntar på våren! Precis som jag 🙂 Fast jag försöker låtsas att jag inte gör det med att planera halloweenfest och pepparkakshus och sånt – och det slog mej precis: jag har redan köpt färdigt frön inför nästa år så vad ska jag göra om nån månad när nästa års frökataloger kommer ut?! jag erkänner – är en riktig trädgårdsnörd och jag älskar att greja ute i trädgården, så nu hoppas jag på en lång lång höst och en kort kort vinter och en varm och skön vår och sommar! Men innan dess ska vi fylla huset med både halloween, lilla jul, pepparkaksbak, julfirande och nyårsafton och allt annat som gör den mörka årstiden lite ljusare.

4 kommentarer

  1. Härligt inlägg Ninette!! Visst är du en trådgårdsnörd & önskar jag osså var det – men kanske om några år då jag för tid för det!! Ha en fin dag & fina inspirerande bilder!

  2. Lite, lite ser man sommarens ”rester”. Men nu ska vi väl orka hela långa vintern =)
    Ja, utan planering får man väl inte så fin trädgård som ni. Om du behöver mer trädgårdsprojekt så kan du ju alltid komma hit och planer 😉

  3. Den översta bilden… Wow! Fantastiskt vackert!

  4. Jag längtar också till våren nu för jag har grävt ner lökar för första gången, olika rosa tulpaner och alliumlökar. Ska bli så spännande att se om det funkar. NU har jag läst tidningen. SÅ kul och dina pepparkakshus är så inspirerande. Smart att gör dem så små för då håller de kankse ihop lättare och ryms så fint på ett fat och smart att stötta med glas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *