Söndagar i Köpenhamn

Såhär när det är söndag och det är kallt tänker jag ibland tillbaks på våra söndagar i Köpenhamn. Söndag var ofta veckans höjdpunkt för oss. Vi hittade på olika utflykter, gick på museum, åkte på sightseeing och turistade och passade på att njuta av vår nya hemstad. Vi fick hela tiden lära oss nya saker om staden, som att det fanns en massa ställen där man kunde uppleva naturen trots att man bodde så centralt. Fast vi drog nog en hel del på munnen när vi såg skylten vid Dyrehaven – Danmarks mest besökta skog! För oss finnar var det lite kul med en sån skylt – för det första att den kallades skog och för det andra att man kunde räkna hur många som besökte den!

Många många söndagar gick vi en promenad i Botanisk Have. Gick omkring och tittade på vårblommor och sommarblommor och sköldpaddor och kaktusar, och ibland drack vi lite te i caféet.När vi hade lite fler ungar tog vi oss cykelturer till Dyrehaven.

Där såg vi på dom vilda djuren och undrade oss över att vi faktiskt befann oss så nära Köpenhamn, mitt i folkvimlet och mitt bland golfbanor och restauranger och ändå mitt i djurlivet!  Vilken fantastisk oas Dyrehaven är, och så härligt att få se så många hjortar så tätt på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *