Snart är det Halloween!

Det börjar vara dags för halloween – en högtid som jag inte ens visste fanns på min önskelista, men som vi plötsligt börjat fira lite grann och som passar helt perfekt hos oss! Oktober-november kan vara så mörka och långa månader och ingen av oss fyller år eller nåt, så månaderna bara segar sig förbi. Superduperperfekt med en maskerad mitt i detta mörker! Så sen vi fick barn som gärna ville klä ut sig har vi ordnat en halloweenfest. Varje år säger vi att det här är inte en tradition, vi kollar på hösten hur vi känner om vi ordnar fest eller inte, och varje år slutar det med en fest ändå. Men en ganska snäll fest! sen när ungarna blir äldre – då kan man bre på med skräckisgrejer tänker jag!

Än så länge har jag bara hängt upp lite svarta vimplar inför festen. Dom här vimplarna gjorde jag till yngsta sonens dop, fast  då var dom bruna. Inför halloweenfesten tog jag och färgade dom svarta – enkelt och bra att fixa nya grejer genom att helt enkelt färga dom, säger jag som gillar att måla om och färga om 🙂

Jag har sytt fuskigt enkla vimplar – bara skurit ut trekanter (med hjälp av en sån där skärare som man skär lapptäcken med, så det gick fort), sytt ihop dom o i stället för att vända på dom har jag klippt kanterna med en sicksacksax och sen sytt ihop allt i ett långt kantband. Dom kostade nästan noll också, jag använde mej av gammalt lakanstyg. Bra ändamål för gamla lakan som har tjänat sitt syfte tycker jag!

I matsalsdörren hänger Happy Halloween-skylten som jag gjorde ifjol och som får hänga med i år igen. Om du också vill göra en sån så finns den att ladda ner här.

Nu fattas det bara att övriga världen också börjar bli bollywoodifierad så jag får min nästa högtid på listan att fira – Holi! 🙂 Men än så länge nöjer jag mej med att ha importerat Halloween lite grann – min perfekta anledning till fest såhär i höstmörkret!

Följ Tedags hos Tant Ninette på| Bloglovin’ | RSS | Instagram | Pinterest | Facebook

7 kommentarer

  1. Det så hyggeligt du altid gør noget ud af hver traditioner der er.. 😀

  2. Ååh…det harmar så att vi inte kan komma. det finns så mycket kul man kan göra med Halloween. Fina vimplar!

  3. Fin, fina vimplar!! Skall bli kul att komma* Ha en skön fin kväll!

  4. Ska verkligen bli kul med halloween i år 😉 Själv har jag gröpt ur vår enda egna pumpa och ställt den som lyckta på trappan 🙂

  5. Snyggt och enkelt med de där svarta vimplarna, kul idé.
    Vad heter/kallas den där blomster kronan som hänger i bakgrunden? Jag var in häromdagen och letade efter din inlägg om sånna… men fann dom inte då 😉

  6. Halloween kommer nog inte in i vårt hus trots att dottern alltid fastnar för alla spindlar och masker i butiken 🙂 Ändå beundrar jag dina pynt! Sen har vi också kalas både i oktober och november så det räcker och blir över!

  7. Pingback:Söndagsbild med en liten dos halloween

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *